Forside MAT Slik lager de pannekaker i Frankrike – og de smaker...

Slik lager de pannekaker i Frankrike – og de smaker bedre enn våre

Pancakes,pandekager
Shutterstock.com

De er de beste.

Akkurat nå leser andre

De er lette som en sommerbris, tynne som pergament og så smidige at de elegant snor seg rundt fyllet uten å sprekke.

Oppskriften er hentet og tilpasset fra primainspire.cz.

Med denne oppskriften får du perfekte pannekaker som verken fester seg i panna eller går i stykker – og som kan fylles med akkurat det hjertet ditt begjærer.

Dette trenger du

  • 250 ml melk
  • 250 ml vann (gjerne kullsyreholdig mineralvann for ekstra luftige pannekaker)
  • 3 egg
  • 3 ss olje
  • 3 ss rom (kan sløyfes, men gir en deilig aroma)
  • 1 pose vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • 300 g hvetemel
  • Litt olje til steking

Slik gjør du

1. Lag røren
Visp sammen melk, vann, egg, olje, rom, vaniljesukker og salt i en stor bolle. Tilsett melet litt etter litt mens du rører, til røren er helt glatt og uten klumper.

2. La røren hvile
La røren stå i romtemperatur i ca. 30 minutter. Da får melet tid til å svelle, noe som gir mer elastiske og smidige pannekaker.

Les også

3. Stek pannekakene
Varm opp en stekepanne med slippbelegg, og pensle eller ha i litt olje. Hell i en tynn stripe røre og roter pannen raskt slik at pannekaken blir så tynn som mulig. Stek til den er gyllen på begge sider.

4. Server med favorittfyllet ditt
Nyt pannekakene med syltetøy, sjokoladepålegg, frisk frukt eller en skje pisket krem.

Tips

  • Vil du ha enda tynnere pannekaker, kan du spe ut røren med litt mer melk eller vann.
  • Lek deg med fyllet – for eksempel appelsin og mørk sjokolade, eller kremet cottage cheese med honning.

Server en høy stabel av disse himmelske pannekakene til frokost, dessert eller som en liten luksus når du trenger ekstra kos.

Ads by MGDK