Smuldrepai – det blir nesten ikke enklere. Kan putte (nesten) hva som helst i!
Akkurat nå leser andre
Har du noen epler, bær eller rabarbra liggende? Da er du bare noen minutter unna en nydelig smuldrepai! Dette er desserten som krever minimalt med innsats, men som alltid imponerer.
Du legger frukt eller bær i en form, drysser over en blanding av smør, sukker, havregryn og mel – og så gjør ovnen resten av jobben. Serveres gjerne lun med vaniljeis eller pisket krem.
Perfekt når du får uventet besøk, eller bare vil unne deg noe godt en helt vanlig kveld.
Les også
Her har vi kombinert rabarbra og jordbær for en perfekt dessert til varme sommerkvelder!
Ingredienser
-
500 g rabarbra
-
250 g jordbær
-
2 dl sukker
-
3 ss potetmel
-
½ jusen av sitron
Smuldrelokk
-
100 g usaltet meierismør
-
2 dl havregryn
-
55 g eller 1 dl hvetemel
-
1 ss malt kanel
-
1 dl sukker
-
1 ss olje
Fremgangsmåte
-
Sett smøret på kjøkkenbenken så det får temperert seg.
-
Forvarm ovnen til 220 grader over- og undervarme.
-
Kutt rabarbraen i 1 cm tykke terninger og ha i en bolle med 1 dl sukker. Rør rundt og la stå i 10 minutter. Hell av rabarbravæsken i bunnen av bollen.
-
Kutt jordbærene i fire biter og ha i en større bolle med 1 dl sukker.
-
Ha rabrabraen oppi bollen med jordbær og rør inn potetmel, sitron og kanel.
-
Bland smuldre-ingrediensene i en egen bolle med hendende. Eventuelt kan du bruke en blender.
-
Ha jordbær og rabarbra-blandingen i en form.
-
Topp med smuldre-blandingen.
-
Sett i ovnen og bak i 30 minutter.
Oppskriften er hentet fra frukt.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!