Hvordan oppbevarer du vanligvis osten?
Akkurat nå leser andre
Ost er en viktig del av handlelisten til mange, men få vet hvordan de skal oppbevare den riktig.
Ekspressen skriver:
Meieriproduktet er ment å oppbevares i kjøleskapet, men selv da kan det være utsatt for å bli gammelt og mugne.
Kjølige, mørke steder
Selv om noen typer mugg gir en unik smak til utvalgte ostesorter, er det frustrerende å finne dem som vokser uoppfordret.
Når det er sagt, har en meieriekspert hevdet at det er enkelt å holde alt fra cheddar til brie på sitt beste både før og etter at det er pakket ut.
Les også
«Ost holder seg ferskere lenger når den oppbevares kjølig og mørkt, unna fuktighet, men med god plass til å puste», sa en ekspert fra Modern Milkman, og la til:
«Ulike ostesorter krever forskjellige oppbevaringsmetoder, men den beste måten å oppbevare ost på er å pakke den inn og legge den i grønnsaksskuffen i kjøleskapet.»
Er det en grønnsak?
Den bør imidlertid ikke oppbevares i originalemballasjen eller plastfolien for den saks skyld.
I stedet bør all ost fjernes og byttes ut med noe som er litt mer pustende. Bloggeren The Modern Milkman forklarte:
«Vi anbefaler at du tar den ut av emballasjen så snart du kommer hjem. Plast kan kvele og endre smaken på osten din. Det kan også utgjøre en risiko for små mengder mikroplast i maten din.»
Les også
Vokspapir er et godt alternativ, men pergamentpapir ville fungere like bra og til en brøkdel av prisen.
Bare klipp av en del av papiret og brett det rundt osten, som om du pakker inn en gave. Osteeksperten foreslo å bytte innpakning av og til for å opprettholde et bakteriefritt miljø og «holde osten fersk lenger».
Hvor lenge varer det?
Papirinnpakket ost bør oppbevares i kjøleskapet mellom 5–8 °C.
Den «mørke, luftige og gjennomgående kjølige» hyllen kjent som grønnsaksskuffen er det perfekte stedet for slike meieriprodukter, ifølge Modern Milkman.
Med riktig oppbevaring kan holdbarheten til ost forlenges med opptil tre måneder for parmesan og seks til åtte uker for cheddar.
Les også
Ifølge Alle Opspreis bør Gouda holde seg i fire til seks uker etter åpning, blåmuggost og brie i to til tre uker, og fersk mozzarella i seks til åtte dager etter åpning.