Det høres kanskje rart ut, men en kjent skuespiller har delt en uventet ingrediens som tar den klassiske Bolognesen til neste nivå – og det fikk selv en kjendiskokk til å sperre opp øynene.
Akkurat nå leser andre
Emily Blunt, kjent fra storfilmer som Oppenheimer og The Devil Wears Prada, gjestet nylig kokken Ina Garten på matprogrammet Be My Guest. Der avslørte hun hvordan hun lager sin versjon av Spaghetti Bolognese – og hvorfor melk er nøkkelen.
Melk i kjøttsausen?
Ja, du leste riktig. Emily bruker nemlig helmelk i oppskriften, og det gir en fyldigere, mer kremet smak.
«Det gjør kjøttet ekstra mørt og utrolig smakfullt», forklarte hun til Ina – som tydelig ble overrasket.
Blunt foretrekker å bruke kalkunkjøtt i stedet for storfe og starter med å kjøre gulrot og selleri i en foodprosessor. Deretter tilsetter hun melk, og lar sausen småputre i noen minutter før den settes i ovnen.
Stanley Tuccis triks
Inspirasjonen kommer fra hennes svoger, skuespiller Stanley Tucci, som også spilte i The Devil Wears Prada. Han lærte henne at ekte italiensk Bolognese ikke skal være for sausete.
Les også
«Den skal være litt tørrere og mer karamellisert», sa han – og tipset henne om å bruke ovnen for å få frem de dype smakene.
Når retten står i ovnen, tykner den naturlig – og sammen med melken blir resultatet både rikt og kremet. Bonus: Du slipper å stå og røre hele tiden.
«Du kan bare gå fra det», sier Emily med et smil.
En enkel vri med stor effekt
Vi nordmenn elsker pastaretter, og Spaghetti Bolognese er en evig favoritt. Kanskje nettopp fordi den er enkel å lage, og fordi «alle» har sin egen variant. Men å tilsette melk? Det er en overraskende, men smart vri som kan gi middagen din et skikkelig løft.
Så neste gang du lager Bolognese – prøv å tilsette en skvett melk. Hvem vet, kanskje du ender opp med din beste pastarett noensinne? Tipset er hentet fra Express.