Har du lyst på noe som kiler i ganen, er bra for magen og samtidig utrolig enkelt å lage hjemme? Da er denne hjemmelagde ginger beer-oppskriften noe for deg.
Akkurat nå leser andre
Den boblende trenden som tar helt av
Ginger beer har seilt opp som sommerens store favoritt blant de som vil ha noe som smaker mer enn brus, men uten alkohol. Den fermenterte ingefærdrikken er full av smak, litt sødme og et lett sting – perfekt både alene og som miks i drinker. Og det beste? Du kan lage den selv, med bare noen få ingredienser og litt tålmodighet.
Slik lager du ginger beer hjemme
Du trenger:
Til ingefærstarter («ginger bug»)
- 1 ss økologisk ingefær med skall
- 1 dl vann
- 3 ts sukker
- 1 lite sylteglass med lokk
Til ingefæravkoket:
- 70 g økologisk ingefær
- 1 liter vann
- 100 g sukker
- 1 stort sylteglass (ca. 2 liter)
- 3 patentflasker
Steg for steg:
- Lag ingefærstarter: Riv ingefær og bland med vann og 1 ts sukker i et glass. Sett på kjøkkenbenken og tilsett 1 ts sukker + litt vann hver dag i 2–3 dager, til det begynner å boble.
- Kok opp ingefæravkok: Riv ingefær, kok opp med 1 liter vann og la det trekke i 20 min. Sil av ingefæren og rør inn sukkeret mens det er varmt. Tilsett 1 liter kaldt vann og la det avkjøles.
- Start fermenteringen: Bland det avkjølte avkoket med ingefærstarteren i det store glasset. Dekk til med kaffefilter og la det stå på benken i 1–3 dager.
- Flask og vent på magien: Når drikken bobler lett, hell på flasker (bruk gjerne en tragt). Sett en del i plastflaske som «sikkerhetsflaske» – når den blir hard, er det på tide å sette alt i kjøleskap.
Tips og triks:
- Sil godt før du tapper på flaske.
- Blir drikken slimete? Da har fermenteringen gått skeis. Prøv noen ekstra dager, ellers start på nytt.
- Pimp smaken med mynte, lime eller krydder som kardemomme og kanel.
Ginger beer smaker aller best kald og frisk innen to uker etter tapning. Men viktigst: Den får deg til å føle deg som en skikkelig brygger – rett fra kjøkkenbenken. Og tro oss, når de første boblende slurkene treffer tunga, kommer du ikke til å angre.
Les også
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!
Oppskriften er hentet fra iForm.