Forside FORBRUKER Rema 1000-nyhet: Slik har du aldri smakt kjøttdeigen før

Rema 1000-nyhet: Slik har du aldri smakt kjøttdeigen før

rema 1000 oksekød
Rema 1000 / Privat

Den nye kjøttdeigen er både sunnere, billigere og bedre for miljøet.

Akkurat nå leser andre

Prisene på kjøttdeig har skutt i været det siste året – og for mange familier har den klassiske taco-fredagen blitt en dyrere affære.

Nå kommer Rema 1000 med en løsning de håper skal bli en ny hverdagsfavoritt: Kjøttdeig med grønnsaker.

Halvparten kjøtt – resten grønnsaker

Nyheten, som allerede har slått an i Danmark, består av 50 prosent norsk kjøtt og 50 prosent norske grønnsaker.

Produktet er utviklet i samarbeid med kjøttprodusenten Nordfjord og blir å finne i frysedisken i alle Rema 1000-butikker denne høsten.

«Dette er et alternativ som gjør det lettere å spise mer grønnsaker, uten å måtte endre på de klassiske middagsrettene», sier Ingvill Måkestad Bovim, leder for spons og ernæring i Rema 1000, i en pressemelding.

Les også

Så nå kan det bli enklere å få kresne barn til å spise grønnsaker.

Like enkelt – bare litt sunnere

Den grønnsaksblandede kjøttdeigen er ifølge Rema 1000 like enkel å bruke som vanlig kjøttdeig. Den passer til både pasta, lasagne, taco, pizza og gryteretter.

«Vi tror dette blir en ny hverdagsfavoritt. Den er enkel å bruke, gir mer grønnsaker inn i kostholdet og gir et rimeligere middagsalternativ for folk flest», sier Bovim.

Kjøttdeigen er både Nøkkelhull-merket og merket med Nyt Norge, og Rema 1000 håper det skal bidra til at flere får i seg mer grønt – uten å gjøre store endringer i matvanene.

Rimeligere valg i dyrtid

Med stadig høyere matpriser er det viktig for mange å finne billigere alternativer – uten å gi opp smaken.

Les også

Ifølge Rema 1000 vil kjøttdeigen med grønnsaker være rimeligere enn vanlig kjøttdeig, noe som kan gjøre en forskjell i matkassa.

Helsedirektoratet anbefaler minst fem porsjoner frukt og grønt om dagen – gjerne åtte.

Med denne nyheten mener Rema 1000 at det blir enklere å få grønnsakene inn på tallerkenen, uten at noen klager ved middagsbordet.

«Smaken er fortsatt der – bare med litt bedre samvittighet», sier Bovim.

I tillegg anbefales det å kutte ned på kjøttforbruket for miljøerts skyld.

Ads by MGDK