Coleslaw er kanskje ikke det første du tenker på når du vil imponere med mat – men det burde det kanskje være. For med ett enkelt (og litt uventet) triks, kan du få hjemmelaget coleslaw til å smake ti ganger bedre enn den ferdige varianten fra butikken.
Akkurat nå leser andre
Og det beste? Det koster nesten ingenting.
Superbillig og supergodt
Du trenger ikke være verken kokk eller matnerd for å lage god coleslaw hjemme. Faktisk er det en av de enkleste salatene du kan mekke sammen, og hovedingrediensene er latterlig billige. En hel kål og en pose gulrøtter koster under 20 kroner til sammen, og det er nok til å lage en stor bolle som metter mange.
Oppskriften er enkel: finsnittet kål og revne gulrøtter blandes med en dressing av majones, litt sennep, eddik og løk. Det er alt som trengs for å lage en klassisk coleslaw som funker til alt fra grillmat til pulled pork og wraps.
Men… det finnes en hemmelig ingrediens som tar det hele til neste nivå.
Dette skal du helle i dressingen
Det hele startet med en gammel oppskrift fra Nigella Lawson på det hun kaller «New Orleans coleslaw» (som faktisk ikke har noe med New Orleans å gjøre). Hun har med litt uvanlige ting i oppskriften, som pekannøtter og kjernemelk. Men den ene tingen som virkelig skiller seg ut, er lønnesirup.
Les også
Ja, lønnesirup. Du vet, den litt seige, søte sirupen mange bruker på pannekaker. Den gir dressingen en nydelig, rund sødme som balanserer den syrlige smaken fra eddiken og den skarpe smaken fra vårløken. Resultatet er en coleslaw som smaker friskt, sårbar og fyldig på en gang. Rett og slett vanedannende.
Tilpass etter smak og skap noe unikt
En annen fordel med hjemmelaget coleslaw er at du kan justere alt etter smak og humør. Liker du litt mer crunch? Sleng oppi solsikkekjerner eller valnøtter i stedet for pekannøtter. Vil du gjøre den sunnere? Bytt ut majonesen med gresk yoghurt. Og om du ikke har kjernemelk, funker det helt fint uten også.
Dette er en perfekt rett å sette på bordet når du skal ha gjester eller et avslappet grillselskap. Bare sett frem en stor bolle og la folk forsyne seg selv. Det kommer garantert til å bli snakkis rundt bordet.
Slik lager du den beste coleslawen hjemme
Dette er Nigellas oppskrift, med den magiske ingrediensen:
1 hodekål (savoy eller vanlig hvitkål)
Les også
2 gulrøtter
2 stenger stangselleri
4 vårløk
200 gram majones
4 ss kjernemelk (valgfritt)
Les også
2 ss lønnesirup
2 ts eplecidereddik
100 gram pekannøtter, hakket
Salt og pepper etter smak
Skjær kålen i tynne strimler og riv gulrøttene. Finhakk stangselleri og vårløk. Bland majones, lønnesirup, eddik og ev. kjernemelk i en bolle og vend inn grønnsakene. Krydre etter smak, og topp med hakkede nøtter.
Les også
Klar for neste grillsesong? Prøv denne versjonen – du kommer aldri til å kjøpe ferdig coleslaw igjen.
Oppskriften er hentet fra Express.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!