Forside LIVSSTIL Eksperter advarer: Her er de fem skitneste stedene på kjøkkenet

Eksperter advarer: Her er de fem skitneste stedene på kjøkkenet

Du tror kanskje du har det rent, men disse stedene kan faktisk gjøre deg syk uten at du aner det.

Akkurat nå leser andre

Kjøkkenet er selve hjertet i mange hjem, stedet der maten lages, latteren sitter løst og dagen starter med kaffe. Men bak glansen av rene benkeplater og blanke kraner kan det skjule seg langt mer enn bare matrester.

Eksperter har avslørt hvilke fem steder på kjøkkenet som er de aller skitneste, og de er neppe der du tror.

Caitlin King, administrerende direktør i Wrap Your Kitchen, advarer om at bakterier og mugg ofte gjemmer seg i små sprekker og oversette kroker, og at noen av dem kan føre til sykdom.

Det skriver den britiske avisen Express.

Skjulte bakterie-bomber

Skjærefjøla ser kanskje ren ut, men ifølge King er den en av de verste syndene på kjøkkenet.

Les også

Hver gang du kutter rå kylling eller grønnsaker, kan bakterier sive inn i riller og sprekker, og de forsvinner ikke med en rask skylling.

Trebrett er spesielt utsatt fordi de trekker til seg fuktighet, og blir perfekte yngleplasser for bakterier som E. coli og Salmonella.

Vask derfor fjøla grundig med varmt såpevann etter bruk, desinfiser den ukentlig med eddik og vann, og bytt ut brett som har fått dype hakk.

Mugg rundt vasken og bakterier i svampen

Kanten rundt vasken og bunnen av kranen er også bakteriefeller.

Her samler det seg såperester og mat, og før du vet ordet av det, har du fått muggvekst. Bruk en tannbørste og litt klorvann til å skrubbe godt rundt vask og kran ukentlig.

Les også

Og den kjøkkensvampen du bruker hver dag? Den er faktisk mer skitten enn toalettsetet ditt. Fukt og varme gjør den til et paradis for bakterier. Ekspertene anbefaler å desinfisere svampen i mikrobølgeovnen i ett minutt hver dag, og bytte den ut hver én til to uker.

Benkeplater og søppelbøtteområdet

Benkeplaten får kjørt seg daglig, spesielt etter håndtering av rått kjøtt og grønnsaker.

En kjapp spray og tørk er ikke alltid nok. Bruk heller en blanding av eddik og vann etter matlaging, og vær nøye rundt vasken og komfyren.

Selv søppelbøtta, som gjerne står pent gjemt i et skap, kan være en bakteriebombe. Søl og fukt samler seg raskt under og rundt bøtta, og mørke skap gjør vond lukt og bakterier enda verre.

Bruk pose, tørk jevnlig med desinfeksjonsmiddel, og husk gulv og vegger i skapet.

Et rent kjøkken er mer enn bare pent

Les også

Caitlin King minner om at et rent kjøkken ikke bare handler om estetikk – men om helse og verdi.

«Disse små flekkene virker kanskje ubetydelige, men de kan skjule bakterier som fører til sykdom», sier hun.

Heldigvis trenger det ikke være komplisert: Litt eddik, varmt vann og gode vaner kan være nok til å holde både familien trygge og kjøkkenet friskt.

Ads by MGDK