Bygging i boligen: Det har aldri vært enklere å gjøre det selv

25/07/2023 17:36

Mikkel Preisler

Som huseier har du med god sannsynlighet masse utgifter i hverdagen. Men hvis du har hendene skrudd noenlunde riktig på, er det heldigvis også mange oppgaver i hjemmet som du godt kan utføre selv - uten at det velter budsjettet. Dette gjelder blant annet mindre byggeoppgaver.

Hvorfor gjøre det selv?

Hvis du mangler en ny hagebenk eller i lengre tid har vurdert å bygge et mindre skur i hagen, kan du glede deg over at disse mindre byggeoppgavene slett ikke er like besværlige som du kanskje går og tror. Og det er spesielt to gode grunner til at du med fordel selv kan finne frem verktøyet i stedet for å hyre en håndverker eller kjøpe møbelet i en butikk.

Du sparer penger

Først og fremst er det typisk mye mer budsjettvennlig at du utfører byggeoppgavene på egen hånd. En god håndverker kan lett koste deg mange hundre kroner i timen, og hagemøbler er som regel heller ikke helt billige.

Du får lov til å jobbe med hendene

Bygging har også den fordelen at det gir deg en god grunn til å hoppe i arbeidstøyet. Utallige undersøkelser har gjennom tidene vist at det er sunt for din mentale helse at du av og til lager noe med hendene dine. Og få ting er like tilfredsstillende som å bruke noe du helt selv har laget.

Hvordan kommer jeg i gang?

Hvis du aldri før har jobbet med tre og andre byggematerialer, kan det være en god idé at du som det første finner noen gode guider som kan hjelpe deg i gang. På denne siden kan du finne tips og triks til både større og mindre byggeprosjekter. Når du har funnet noen nyttige guider, er du klar til å begynne å kjøpe de materialene og verktøyene du skal bruke. Det finnes mange byggevarehus i Norden, og de fleste av dem har alt det du trenger for å kunne komme i mål med ditt neste byggeprosjekt. Ditt første prosjekt kommer sannsynligvis til å ta noe tid. Men jo mer du bruker hendene dine, jo raskere blir du til å bygge i hjemmet og spare masse penger i prosessen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.