Bileiernes favorittfarge: Her er den mest populære bilfargen

12/05/2024 08:00

Sofie

Biler
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I en fersk studie fra bilforhandlerportalen Kamux har det vist seg at fargen på en bil spiller en avgjørende rolle for tre av fire bilister når de skal velge neste kjøretøy.

I en fersk studie fra bilforhandlerportalen Kamux har det vist seg at fargen på en bil spiller en avgjørende rolle for tre av fire bilister når de skal velge neste kjøretøy.

Dette sier også noe om at bilens farge ikke bare påvirker kjøpsbeslutningen, men også potensielt gjensalgsverdien.

Inntil nylig har hvit vært det dominerende fargevalget blant bilkjøpere.

Denne fargen har vært foretrukket av bileiere siden 2019. Det er det Boosted skriver.

Nyere data tyder imidlertid på at denne favorittfargen og preferansen har endret seg.

I følge den nye undersøkelsen foretrekker 27 prosent av sjåførene nå svarte biler, og plasserer svart som den nye favoritten.

«Black is the new black» for å si det sånn.

Fargene blå, sølvgrå og grå deler andreplassen, med hver av disse fargene foretrukket av 13 prosent av de spurte.

Hvit faller dermed til tredjeplass som favoritt blant 12 prosent av bilistene.

Bilfargen: rød foretrekkes av 11 prosent av deltakerne.

Undersøkelsen gikk ut på at 1017 bilister måtte svare på hvilken farge de foretrakk. Kriteriet var at de alle hadde minst én bil i husstanden. Aldersgruppen til respondentene varierte fra 18 til 70 år.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.