Bonde fikk rystende telefoner fra åkeren: Du kan umulig gjette hva han oppdaget om sauene

10/07/2024 13:00

Emma

Dyr
OBS Arkivfoto / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto / Foto: Shutterstock.com
Slike ting har aldri skjedd før.

En ufattelig hendelse har rystet landbruket i Georgia, som har drept over 500 sauer på et fjellbeite i Ninotsminda.

Sjokkerende opptak publisert av georgiske medier viser hundrevis av sauekadavre spredt over det frodige landskapet på Mount Abul, et populært beiteområde for sauer i Sør-Georgia.

Det er ikke snakk om en sulten ulv, grådige jegere eller gift i bakken. Hva som drepte hundrevis av sauer er langt mer uhørt - og raskt.

De mange sauene mistet livet i et enkelt, massivt lynnedslag.

Det melder flere medier, deriblant Gazeta.ru.

Nikolay Levanov, en sauebonde fra landsbyen Tambovka, mottok et alarmerende anrop fra hyrden sin 9. august 2021.

Gjeteren fortalte meg at over hundre av Levanovs sauer hadde blitt drept under tordenvær. Det Levanov ikke visste, var at nesten 400 andre sauer som tilhørte andre eiere, også ble truffet av det samme lynnedslaget. Heldigvis slapp hyrden unna med livet, selv om han ble slått bevisstløs av lynet.

– For å være ærlig er dette det første tilfellet av denne typen. Vi har ikke hørt at et tordenvær kan ta livet av så mange sauer, sier varaordfører i Ninotsminda, Alexander Mikeladze.

De berørte sauebøndene appellerte til georgiske myndigheter om økonomisk bistand for å redusere tapene. Myndighetene krevde først en vitenskapelig undersøkelse for å fastslå den eksakte dødsårsaken til sauene før noen hjelp kunne gis.

Ordførerens kontor har lovet hjelp, men bare når bonden presenterer meninger fra eksperter.

12. august ble det bestemt at de 550 døde sauene skulle brennes på stedet, da det vanskelige terrenget gjorde transport umulig.

Du kan se video av det vanvittige synet her:

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.