4 hverdagslige ting som du har misforstått, hva de skal brukes til

08/11/2021 11:08

Emma

Forbruk
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Du visste sikkert ikke hva disse fire tingene faktisk gjør.

Vi er omgitt av ting og saker, men noen hverdagslige gjenstander har ikke helt den funksjonen som mange kanskje tror.

YouTube-kanalen #MindWarehouse har samlet en liste over vanlige ting som de fleste sannsynligvis ikke går og lurer på – Men som faktisk har noen ganske spesielle funksjoner.

1. Hullet i en kjærlighet på pinne
Mange antar at hullet i pinnen på en lollipop er for å redusere risikoen for kvelning hvis du svelger den. Det er dog ikke helt riktig.

Hele pinnen i seg selv er hul for å unngå nettopp det, men det lille hullet på toppen av pinnen har et helt annet formål. Det sørger for at godterimassen ikke faller av pinnen.

2. Dusk på hatten
Den lille ballen på vinterhatten er en klassiker. Men det er ikke bare der for å få deg til å se søt ut.

Trenden begynte på 1800-tallet i Frankrike. Her ble små baller sydd på soldatenes hatter da de var i Marinen. Årsaken var at de små plassene i skipene fikk mange soldater til å slå hodet mot enten taket eller dørkarmene. Så duskens formål var å advare deg før du slo hodet ditt.

Det er i utgangspunktet smart, men kanskje også litt rart at vi løper rundt med dem på vinterhattene i dag?

3. Presse bretter i buksene
Mange forretningsmenn har en fast "uniform" med trykkfoldebukser og dressjakke. Men faktisk oppsto pressefoldene mer av nødvendighet enn av motehensyn.

Trenden kom i kjølvannet av starten på produksjonen av klær i utlandet. Da klærne skulle sendes til Vesten, tok det ofte lang tid. Derfor oppstod folder i buksene, som var umulig å rette ut igjen.

Derfor ble det i stedet en trend, som i utgangspunktet er ganske praktisk.

4. Lommen i trusene
De fleste kvinner er klar over at truser ofte er utstyrt med en "lomme", men få er klar over hvorfor den er der.

Det er ikke for å lagre ting. Ganske enkelt handler det om at det indre laget skal være laget av et spesielt mykt stykke stoff. Kvinners truser er laget på en måte som gjør at det er umulig å sy i det myke stoffet med to indre sømmer. En av dem vil være ubehagelig.

Derfor er trusene sydd på en slik måte at en liten lomme kommer til.

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.