Frykter du holdbarheten til batteriene: Tesla-modellen har kjørt over 1,5 millioner kilometer

22/06/2022 08:08

Emma Sletta

Forbruk
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tilsynelatende er det ikke nødvendig å bekymre seg for holdbarheten til batterier. En tysk Tesla-eier har bevist det.

Tyske Hansjörg von Gemmingen kan skryte av å ha krysset en nesten magisk grense. Han har omtrent 1 million miles i sin Tesla Model S P85. Dette tilsvarer det faktum at han har kjørt ikke mindre enn 1.609.344 kilometer.

Det er en bragd i seg selv å ha kjørt så langt i samme bil, men bragden blir bare større av det faktum at han nå holder den uoffisielle verdensrekorden i å kjøre flest kilometer i en Tesla. Det skriver media Teslarati ifølge Bilbasen.

Tilsynelatende er Hansjörg von Gemmingen en mann som kjører mange kilometer hvert år. I november 2019 rundet han 1 million kilometer i sin Tesla. Allerede i januar i år rundet han 1,5 millioner kilometer.

Og nå har han så rundet 1 million amerikanske mil, noe som ikke bare gjør ham uoffisiell verdensmester, men har også ført til at han får en gratulasjon fra Tesla-eier Elon Musk.

For å runde av de 1.609.344 kilometerne har det vært åtte elektriske motorer i Gemmingens Tesla Model S. Han sier selv at den beste elektriske motoren som har sittet i bilen varte i 778.000 kilometer, mens resten ikke har vært veldig bra.

Det som imidlertid er verdt å merke seg, er at Hans Tesla Model S kjører på sin tredje batteripakke. Det vil sagt at hver av Teslas batteripakker har vært i stand til å kjøre 536, 448 kilometer. Ifølge Gemmingen selv var det den andre batteripakken som holdt seg best oppe, da den rundet totalt 671.000 kilometer.

Da Tesla Model S rundet 1.202.000 kilometer, fikk han satt inn batteripakken som sitter i bilen nå. Her er det til og med en brukt batteripakke på 63,1 kWh, som i dag har kjørt 407.344 kilometer, uten mye problemer.

Da batteripakken ble montert, hadde den en rekkevidde på 340 kilometer. Etter å ha kjørt mer enn 400.000 kilometer i bilen, er det mulig for Hansjörg von Gemmingen å oppnå 308 kilometer på en lading.

Han sier imidlertid at denne batteripakken bare har blitt ladet med rask DC-lading i 5% av tiden. For de resterende 95% av tiden har den blitt ladet med vanlig ac-lading, noe som sparer batteriet.

I en tale til Teslarati har Hansjörg von Gemmingen uttalt at han har satt seg et mål om at han vil runde hele 2 millioner kilometer i sin nåværende Tesla Model S.