Gavekort til enhver anledning

27/07/2020 11:00

dagens.no

Forbruk
Å skulle gi en gave til noen kan føre til litt hodebry. Ikke fordi man ikke vil gi en gave til noen, men fordi man da blir sittende å tenke på hva man skal gi i gave.

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Akkurat det spørsmålet kan få noen og enhver til å klø seg ettertenksomt i bakhodet mens man formelig vrir hjernen sin for å komme på noe.

Kanskje det passer med en blomsterbukett? Hva med en god bok, men liker personen som skal få gaven å lese? Her er det altfor lett å bomme totalt med den tiltenkte gaven. Det vil de fleste unngå. En feil gave kan føre til en aldri så liten eksplosjon av negative tilbakemeldinger i lang tid.

Derfor er det mulig å hevde at mange personer faktisk kvier seg når de skal gi en gave til noen. Det er nesten slik at det blir verre å velge gave jo viktigere anledning der dreier seg om. Mange syns kanskje det er lettere å skulle velge en gave til en person de nesten ikke kjenner fordi fallhøyden ved feil gave ikke er så høy. 

Det er noe helt annet dersom det er snakk om en gave til en person man faktisk bryr seg om. Da kan fallhøyden bli så stor at man risikerer å få helt hetta som man sier. Da klarer man som regel ikke å komme på noe som helst.

Hva kan man gjøre når man er en slik situasjon?

Vel, hvis man er i en situasjon der man ikke har noen ide om hva man skal gi i gave kan et gavekort være løsningen. Når du gir et gavekort i gave slipper man forresten å tenke på to viktige aspekter ved gaver.

Det første aspektet er naturligvis hva man skal gi i gave. Når den aktuelle personen får et gavekort kan vedkommende velge gaven sin selv. Forhåpentligvis vil det være tilstrekkelig til å hindre at man bommer helt med gaven og dermed få takksigelser for at man gir en gave.

Det andre aspektet er noe de aller fleste ikke er så glad i å tenke over. Det er økonomi. Det er ikke mange som har et så stort økonomisk spillerom at det kan gi hva det skal være i gave uten å tenke over hvor mye gaven kommer til å koste. 

Hvis man gir et gavekort i gave kan man gå rundt denne problemstillingen ved at man selv kan bestemme hvor stort beløp som skal stå på gavekortet. Dermed er man sikret at gir en gave som man faktisk har råd til å gi.

Et gavekort kan dermed hjelpe både med gaveideer og samtidig holde gaven innenfor en økonomisk ramme.