Hvis du finner en mynt fastklemt i bildøren, bør du gjøre dette umiddelbart

30/07/2021 09:15

Emma

Forbruk
Det kan virke veldig ufarlig hvis du ser en mynt som sitter fast i håndtaket på bildøren din, men det er det ikke.

Har du noen gang prøvd å komme deg til bilen din og oppdage at det er en fastlåst mynt ved døren?

Man kan bli fristet til å tro at det er barn som har hatt det gøy med å leke, men det kan også godt være noe mye mer alvorlig.

De amerikanske mediene Sun Gazing skriver at en ny «kreativ» trend blant biltyver sprer seg. Ved hjelp av en mynt som klemmes inn i bildøren, kan biltyvene bryte seg inn i bilen din og ta verdisaker eller stjele kjøretøyet.

Metoden er at tyven skal stikke en mynt i dørhåndtaket på passasjersiden av bilen. Tyven venter deretter på at bilens eier skal dukke opp for å følge etter ham eller henne med bil, for å se hvor den ender.

Når bileieren er hjemme eller et annet sted, kan han/hun ikke låse bildøren, da dørhåndtaket sitter fast, men han eller hun vet det ikke. Når bileieren forlater bilen, har tyven muligheten til å gå inn i bilen gjennom den ulåste døren.

Den gode nyheten er at det er lett å forhindre dette "billige" trikset. Hvis du bare husker å sjekke alle bildørene dine for mynter før du setter deg inn i bilen din. Og hvis du kommer over en mynt, fjerner du den, og da har du sannsynligvis satt en stopper for tyvens planer.

Videre er det lurt å fortelle politiet om saken hvis du opplever å bli utsatt for mynttrikset - ikke minst hvis noen kjører etter deg til hjemmet ditt.