Kvinne deler et genialt pastatriks: Slik koker du pastaen din på 1 minutt

29/11/2022 13:31

Sofie

Forbruk
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ønsker du at du kunne hurtigkoke pastaen din slik at du kan redusere energiforbruket? Det kan du med dette trikset.

De aller fleste leter etter gode tips til hvordan de kan spare penger for tiden. Over hele landet ønsker folk å finne måter å redusere kostnadene på som følge av de økende prisene på drivstoff, mat osv.

Dette har fått en kvinne til å dele et pastatriks som hun kaller en «game-changer». Hensikten med trikset er at det kan bidra til å redusere husholdningenes strømregninger.

Det finnes flere tips til hvordan du kan spare penger, men dette trikset for hvordan du kan lage pasta på kort tid er et av triksene som har fått mest oppmerksomhet, da det nettopp bidrar til å redusere energiforbruket.

Kvinnen som selv delte trikset kalte det en «game-changer», noe som også har blitt uttrykt ovenfor. Hun har imidlertid også innrømmet at det er et triks som gjør at pastaen virker mindre tiltalende gjennom hele kokeprosessen.

Trikset hennes er at hun ikke koker det i de 8-12 minuttene det vanligvis tar i kokende vann. I stedet lar hun den trekke i kaldt vann først. Ifølge Manchester Evening News sa hun at det bare tar noen få minutter å tilberede den, siden den allerede er myk.

Etter å ha prøvd trikset selv, ble hun så imponert over det at hun valgte å dele det i en Facebook-gruppe kalt 'Reducer Your Supermarket Spend'.

"Å, gud. Game-changer. Jeg prøvde det. Bløtlegg pasta i kaldt vann i noen timer. Ja, det ser fryktelig grått og sotete ut. Tøm vannet. Tilsett kokt vann fra vannkokeren for å dekke pastaen. Kok i bokstavelig talt en minutt. Pasta perfeksjon," skrev hun.

«Mann og barn sa at pastaen var fin og ikke for klissete», skrev kvinnen som brukte 500 gram pasta.

Opprinnelig stammet dette trikset angivelig fra Reduce Waste Now, som delte "oppskriften". Her er imidlertid anbefalingen å la pastaen ligge i kaldt vann over natten, mens kvinnen i dette tilfellet bare lot den stå i noen timer.

Det er selvfølgelig en personlig vurdering hvor lenge du lar den ligge i det kalde vannet. Det kommer helt an på hvordan du foretrekker pastaen din.