Rørlegger deler fornuftige råd: Disse 5 tipsene kan kutte store summer av vann regninger

08/02/2024 09:00

Emma Sletta

Forbruk
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Har vann regningen begynt å stige? Her er noen råd fra en ekspert som kan trimme tallene ned igjen.

Når både oppvarming og strømregninger stiger i disse dager, er det på tide å holde øye med vann regningen.

Michael Wood, fra Rightio, er mannen med planen om å tøyle stigende vann regninger - og han deler gjerne sin visdom med The Mirror.

Tenk deg et hjem der hver dråpe vann teller, og til og med toalettseter har hemmeligheter som gjør livet enklere. Velkommen til Michaels verden av vannreddende underverker!

Det første skrittet mot en tørketrommel av vann regningen, ifølge Wood, er å sikre at rørleggersystemet ditt er vanntett.

Regelmessige rørleggerkontroller er nøkkelen til å fange opp problemene før de blir til fossefall.

Og så er det miraklet med vanneffektive kraner - dusjhoder, kraner og toaletter så strømlinjeformet at selv en laks ville være misunnelig.

Men vent, det er mer! Hvorfor ikke ta det et skritt videre med et system for høsting av regnvann? Samle regnvann for å vanne plantene dine eller vaske bilen din, og se vann regningen falle som bladene om høsten.

Og ikke glem sparingens gylne rør – isolering av varmtvannsrørene dine. Det er som å gi pipene dine en varm klem som holder dem varme hele året. Dette lille trikset kan spare deg for dyrebar ventetid på varmt vann og kutte ned på både vann- og energiregninger.

Sist, men ikke minst, understreker Wood viktigheten av hverdagsvaner.

"Det er de små tingene, som å ta raskere dusjer og ikke la vannet renne mens du pusser tennene, som til slutt gjør en stor forskjell," sier han.

Med dette rådet fra Michael Wood er du godt på vei til en fremtid der vann regningen din ikke lenger får deg til å gråte over sølt vann.