Slik åpner du bilen hvis du ikke har mer strøm på nøkkelen

05/06/2024 13:00

Emma

Forbruk
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Mange moderne nøkler har ikke en fysisk nøkkel, som tidligere var standard.

Nøkkelen til moderne biler er ofte en fjernkontroll som gjør det enkelt å låse opp og starte bilen uten å måtte ta nøkkelen opp av lommen. Men hva gjør du når batteriet i fjernkontrollen går tomt og elektronikken ikke gjenkjenner nøkkelen?

Dette er en situasjon som mange sjåfører potensielt kan møte, men heldigvis har bilprodusentene tenkt på løsninger som gjør det mulig å låse opp og starte bilen likevel.

Når fjernkontrollen svikter, er det ikke nødvendig å ringe veihjelp umiddelbart.

Mange moderne biler er utstyrt med en reservenøkkel som kan låse opp bilen og starte motoren manuelt.

Det skriver HLN.

Funnet i fjernkontrollen

Nøkkelen er ofte skjult i fjernkontrollen og kan bli funnet ved å trykke på en knapp og trekke ut en skjult del av fjernkontrollen.

Bruksanvisningen for kjøretøyet forklarer nøyaktig hvordan denne nøkkelen kan bli funnet og brukt.

Selv om bilens nøkkelhull ikke er synlig, er det fortsatt en måte å låse opp døren manuelt. Nøkkelhullet er vanligvis skjult bak en liten dekkplate på dørhåndtaket, som må fjernes først.

Bilen kan låses opp på forskjellige måter avhengig av bilmodell, og igjen er det beste stedet å finne veiledning i bilens manual.

Når du har funnet nøkkelhullet og vridd nøkkelen, kan døren åpnes. Det kan imidlertid utløse bilens alarm hvis det fortsatt er lite strøm på bilens batteri. Alarmen kan vanligvis slås av ved å slå på tenningen eller starte bilen.

Selv når fjernkontrollens batteri er tomt, kan bilen ofte startes ved hjelp av den innebygde transponderen i nøkkelen, som ikke krever en ekstern strømkilde. Fjernkontrollen fanger opp bilens elektromagnetiske signal og kan dermed kommunisere med bilen. Noen ganger må nøkkelen holdes mot en bestemt del av bilen, for eksempel rattet eller startknappen. For eksempel, i mange Mercedes-modeller, kan du fjerne startknappen og bruke nøkkelen direkte.

For å unngå denne situasjonen er det en god idé å være oppmerksom på bilens advarsler om lavt batterinivå i nøkkelen og ha et ekstra batteri til fjernkontrollen for hånden. Men hvis en ulykke oppstår, er det fortsatt muligheter for å komme inn og starte bilen med litt kunnskap om bilens nødsystemer.