Slik får du mest mulig ut av din Mac

16/01/2018 17:45

Anniken Hauge

Forbruk
I dagliglivet bruker vi Macen vår til mye. Det kan være alt fra jobb, se på film, spille spill, designe, se på bilder man har tatt og mye, mye mer. Du har helt sikkert opplevd at du ikke har mer plass på maskinen din, at filer du har brukt lang tid på å opprette har blitt slettet, eller at maskinen har blitt angrepet av et virus. Det er det fint å ha god oversikt over alle mulighetene en Macbook gir deg, og hvordan du får best mulig kontroll over alt innholdet du har på datamaskinen din. Vi tar deg derfor gjennom noen funksjoner du kanskje ikke kjenner til, og hvordan du kan bruke programmet Mackeeper for å få en raskere og tryggere Mac.  Beskytte Mac-en din Med et raskt voksende antall Mac-brukere stiger også antallet trusler. De fleste Mac-brukere tenker kanskje ikke så mye over dette, da det inntil videre har vært få trusler mot Mac i forhold til PC-er. Men nå har ting endret seg. MacKeeper beskytter Mac-en din mot de fleste trusler på en effektiv måte, både mot bedrageri på nettet og virus. Rengjør skrivebordet på Mac-en din  Mange har ofte overfylte skrivebord på Mac-en, som gjør det vanskelig å holde orden på hva som er viktig og hva som egentlig bare kan slettes.  Heldigvis finnes det et rengjøringsprogram kalt Hazel, som kan hjelpe deg med å holde kontroll på filene du har liggende på skrivebordet. Det finnes et rengjøringsprogram, Hazel, som kan holde kontroll på filene dine på skrivebordet ditt.  I dette programmet kan du for eksempel lage en mappe som heter 'skjermbilder'. Deretter vil Hazel sørge for at alle dine fremtidige skjermbilder vil bli overført til denne mappen, og slik unngår du enkelt å få et overfylt skrivebord. Skjermbilde utføres ved å holde inne CMD + Shift + 4. Backup av viktige filer og gode minner Du garantert opplevd det selv, eller kjenner noen som har opplevd det; Mac-en kræsjer og alt er borte. Alle bør sikkerhetskopiere viktige filer. Bare tenk på alle bildene, dokumentene og programmene du har, som forsvinner for godt dersom du ikke har en backup av de. Men frykt ikke: MacKeeper foretar automatiske sikkerhetskopieringer av filene dine, og dermed har du de alltid tilgjengelig dersom uhellet er ute. Snarveier på tastaturet Hvis du ikke kjenner til de elementære snarveiene på tasturet så har vi gode nyheter til deg. De gjør nemlig hverdagen enklere og mer effektiv for en som bruker Mac daglig. CMD + C er en snarvei for å kopiere tekst du har markert. For å lime inn teksten i et dokument trykker du CMD + V.  Hvis du vil angre på noe du har skrevet eller en kommando du har utført, trykker du enkelt CMD + Z.  Et genialt triks for å søke etter et bestemt ord i en artikkel er å trykke CMD + F. Da får du opp en tekstboks hvor du kan skrive inn akkurat det ordet du leter etter i teksten. Det vil deretter bli markert i artikkelen. Som eier av en Mac kan du lese mer om smarte tips og triks, og hvordan Mackeeper kan gi deg en raskere og sikrere Mac her.  

I dagliglivet bruker vi Macen vår til mye. Det kan være alt fra jobb, se på film, spille spill, designe, se på bilder man har tatt og mye, mye mer.

Du har helt sikkert opplevd at du ikke har mer plass på maskinen din, at filer du har brukt lang tid på å opprette har blitt slettet, eller at maskinen har blitt angrepet av et virus.

Det er det fint å ha god oversikt over alle mulighetene en Macbook gir deg, og hvordan du får best mulig kontroll over alt innholdet du har på datamaskinen din.

Vi tar deg derfor gjennom noen funksjoner du kanskje ikke kjenner til, og hvordan du kan bruke programmet Mackeeper for å få en raskere og tryggere Mac. 

Beskytte Mac-en din
Med et raskt voksende antall Mac-brukere stiger også antallet trusler. De fleste Mac-brukere tenker kanskje ikke så mye over dette, da det inntil videre har vært få trusler mot Mac i forhold til PC-er.

Men nå har ting endret seg. MacKeeper beskytter Mac-en din mot de fleste trusler på en effektiv måte, både mot bedrageri på nettet og virus.

Rengjør skrivebordet på Mac-en din 
Mange har ofte overfylte skrivebord på Mac-en, som gjør det vanskelig å holde orden på hva som er viktig og hva som egentlig bare kan slettes. 

Heldigvis finnes det et rengjøringsprogram kalt Hazel, som kan hjelpe deg med å holde kontroll på filene du har liggende på skrivebordet. Det finnes et rengjøringsprogram, Hazel, som kan holde kontroll på filene dine på skrivebordet ditt. 

I dette programmet kan du for eksempel lage en mappe som heter 'skjermbilder'. Deretter vil Hazel sørge for at alle dine fremtidige skjermbilder vil bli overført til denne mappen, og slik unngår du enkelt å få et overfylt skrivebord.

Skjermbilde utføres ved å holde inne CMD + Shift + 4.

Backup av viktige filer og gode minner
Du garantert opplevd det selv, eller kjenner noen som har opplevd det; Mac-en kræsjer og alt er borte.

Alle bør sikkerhetskopiere viktige filer. Bare tenk på alle bildene, dokumentene og programmene du har, som forsvinner for godt dersom du ikke har en backup av de. Men frykt ikke: MacKeeper foretar automatiske sikkerhetskopieringer av filene dine, og dermed har du de alltid tilgjengelig dersom uhellet er ute.

Snarveier på tastaturet
Hvis du ikke kjenner til de elementære snarveiene på tasturet så har vi gode nyheter til deg. De gjør nemlig hverdagen enklere og mer effektiv for en som bruker Mac daglig.

CMD + C er en snarvei for å kopiere tekst du har markert. For å lime inn teksten i et dokument trykker du CMD + V. 

Hvis du vil angre på noe du har skrevet eller en kommando du har utført, trykker du enkelt CMD + Z. 

Et genialt triks for å søke etter et bestemt ord i en artikkel er å trykke CMD + F. Da får du opp en tekstboks hvor du kan skrive inn akkurat det ordet du leter etter i teksten. Det vil deretter bli markert i artikkelen.

Som eier av en Mac kan du lese mer om smarte tips og triks, og hvordan Mackeeper kan gi deg en raskere og sikrere Mac her.