Smart triks går verden rundt: Slik får mødre 6000 kroner ekstra til julegaver

19/11/2016 09:45

Anniken Hauge

Forbruk
Det er så enkelt at det er latterlig.

Julen nærmer seg, og mange kjenner sannsynligvis allerede på følelsen av at lommeboka skal dekke innkjøp av mange gaver. 

Men nå går dette enkle trikset verden rundt, hvilket kan gavne deg i julen 2017, skriver The Sun.

Trikset heter 365 dages juleutfordring. Idéen er at man legger til side litt penger hver dag frem til jul - men med en twist. Man øker beløpet hele tiden.

 

Den første dagen begynner man med å legge en krone i en bøsse. Dagen etter legger man oppi to kroner. Dag tre legger man tre kroner i sparebøssen og den femte dagen fem kroner - og fortsetter inntil man når den siste dagen i måneden, og har lagt 30 eller 31 kroner til side. 

Med den metoden starter man altså med å spare 465 kroner i måneden med 30 dage og 496 kroner i måneder med 31 dager. Hvis man overholder regelen i 12 måneder, har man altså spart opp 5.797 kroner til julegaver. 

Trikset blir livlig diskutert i grupper på Facebook, hvor spesielt foreldre setter stor pris på det. Mange har dog valgt å snu om på trikset ved å legge 30 eller 31 kroner i bøssen første dag, og deretter gå nedover på antall kroner de sparer hver dag. På den måten føles det kanskje ikke så hardt på slutten av måneden. 

- Jeg har aldri greid å spare før. Kan ikke få anbefalt det nok, skriver en Facebook-bruker.

 

Man behøver naturligvis ikke bare bruke metoden til å spare til julegaver. Det kan også være til ferie eller noe man selv ønsker å kjøpe. Men det ser i hvert fall ut til å være en god måte å spare penger på.  

Det finnes flere skjemaer på nettet - riktignok bare på engelsk - hvor man kan se hvor mye man må spare hver dag for å nå et gitt beløp.