VVS med viktig oppfordring: Hvis du fortsetter å helle dette ned i avløpet, ødelegger du vasken din

11/06/2024 17:58

Emma

Forbruk
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Dårlige vaner er årsaken bak tette rør, sier ekspert.

Opplever du altfor ofte at du må finne avløpsrenseren i stedet for å lage kål på tette rør? Da kan det være lurt å revurdere hva du faktisk heller i rørene.

Mange av oss er skyldige i å helle overflødig olje og fett ned i kjøkkenvasken for å bli kvitt den raskt etter matlaging. Men visste du at denne praksisen faktisk kan ha ødeleggende konsekvenser for avløpet ditt?

En erfaren rørleggerekspert fra Deer Valley Plumbing advarer om at fett. Fett og oljer, når de er avkjølt, blir bindemidler som raskt kan tette rør og avløp.

Han anbefaler å la dem avkjøles i glass eller bokser før du kaster dem i søpla.

Men det er ikke bare olje som utgjør en trussel. Eggeskall og kaffegrut bør også unngås, da de kan sette seg fast i rørene.

Videre bør ekspanderende matvarer som ris og pasta ikke helles ned i avløpet, da de kan "blåse opp og forårsake blokkeringer."

Selv mel som virker ufarlig kan forårsake problemer. Rørleggereksperten advarer om at mel i avløpet kan forårsake en deigaktig blokkering, siden brøddeig er laget med mel og vann.

Ifølge eksperter bør du også unngå å skylle produkter som markedsføres som "skyllbare", for eksempel feminine hygieneprodukter og babyservietter, da de kan legge en betydelig belastning på avløpet ditt.

Selv om noen kan insistere på at de er trygge å skylle, anbefales det ikke av rørleggerfagfolk.

Så neste gang du rydder opp etter et måltid, tenk to ganger før du heller noe ned i avløpet.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.