Forside FORBRUKER 16 smarte frukt-triks: Slik velger du alltid den beste frukten...

16 smarte frukt-triks: Slik velger du alltid den beste frukten i butikken

Er du lei av å komme hjem med smakløs frukt?

Akkurat nå leser andre

Her er guiden du trenger for aldri mer å bomme på epler, ananas eller bær. Disse 16 enkle triksene fra Tasting Table kan forvandle fruktinnkjøpet ditt – og smaken på hverdagen.

1. Epler: Se etter solkyssede nyanser Røde og rosa toner betyr at eplet har fått sol og er modent. Grønne flekker er helt ok – det kan fortsatt være godt. Litt sure epler? Perfekt i eplekake!

2. Ananas: Snus og snus igjen Lukt på bunnen av ananasen. Søt duft = moden. Sur eller eddik-aktig lukt = overmoden.

3. Druer: Grønne stilker er et godt tegn Druer med spenstig, grønn stilk og fast feste er ferske. Rynkete skall eller brune stilker? Styr unna.

4. Bær: Gjennomfør snu-testen Snu boksen med bær. Henger bær fast i bunnen? Det kan være for mye fukt – da muggner de raskt.

Les også

5. Kiwi: Fast, men med litt gi Skallet bør være glatt og uten skader. Klem forsiktig – gir det litt etter, er den moden. Steinhard? Vent litt med å spise.

6. Sitroner: Vekt gir saft En tung sitron er full av saft. Den skal være gul og jevn i fargen. Klem lett: Fast, men litt ettergivende = perfekt.

7. Mango: Ikke la deg lure av fargen Klem forsiktig. Den skal gi litt etter, som en moden avokado. Bonus: En søt lukt ved stilken = klar til å spises.

8. Fersken: Gult er kult Gul grunnfarge slår rød «solbrunhet». Den skal være rund og jevn, og gi etter for lett trykk.

9. Stjernefrukt: Fast og gul Lys gul med litt brune kanter er bra. Den skal være fast – ikke myk.

Les også

10. Pitahaya: Se etter farge og glans Skallet skal være klart rosa/magenta, og gi litt etter ved trykk. Unngå rynker og flekker.

11. Papaya: Se og kjenn Guloransje farge og lett gi ved trykk = moden. Grønn og hard? La den ligge noen dager.

12. Melon: Lukt deg frem Snus på stilkenden. Søt lukt = moden melon. Den skal også føles tung for sin størrelse.

13. Bananer: Gult med litt grønt Vil du spise i dag? Gule bananer. Til neste uke? Litt grønne. De skal være faste og uten sprekker.

14. Pærer: Test «nakken» Trykk forsiktig på toppen av pæren. Litt gi betyr moden. Hard? La den modnes hjemme.

Les også

15. Granateple: Tungt og stramt Det skal være stort som en appelsin, tungt og med glatt, fast skall. Jo tyngre, jo mer saft.

16. Vannmelon: To-finger-trikset Sjekk jordflekken under – den skal være gul. Striper? Skal være like brede som to fingre. Og viktigst: Den må kjennes tung!

Nå vet du hva du skal se etter neste gang du handler. Med disse tipsene blir du den som alltid plukker de søteste jordbærene og saftigste melonene.

Ads by MGDK