Etter straffe fiasko: Tar av sølvmedalje

12/07/2021 12:21

Emma

Fotball
Det gikk ikke lang tid før flere av de engelske landslags spillerne tok av seg sølvmedaljen etter straffe fiasko.

Det er 55 år siden at England sist var i en finale i en stor internasjonal turnering. I går kveld sto de der ‘endelig’ igjen, og på hjemmebane. Forventningene om at England skulle Take it Home var store, og presset kunne tydelig merkes. Et press som englenderne ikke kunne måle opp med, de tapte finalen mot Italia (1-1, 3-2 på straffe). 

Skuffelsen av å få sølv kunne man tydelig se under premieutdelingen. Flere av de engelske spillerne tok nemlig medaljen av ret etter at UEFAs-president Aleksander Ceferin hadde hengt medaljen rundt halsen på spillerne. 

Luke Shaw, Marcus Rashford, Jadon Sancho, Jack Grealish, Mason Mount og Kyle Walker var blandt dem som tok medaljen av ret etter de fik den tildelt. 

Walker og resten av spillerne var uten tvil skuffet. De ønsket og håpet på mere, så det er nok derfor medaljen blir tatt av.

Mange reaksjoner

Det er helt forståelig å være skuffet etter å ha tapt en finale, men allikevel strømmer reaksjonene inn etter at spillerne har tatt av medaljen.

VGs journalist Arilas Ould-Saada på sin twitter profil «Hvorfor skal man ta av seg sølvmedaljen? Fremstår for meg som et krampaktig forsøk på å fremstå som vinnerskalle.»

En fan skriver «Det er det første engelske laget som tar medalje på 55 år. Mangel på klasse»

En anden fan skriver «Det er lite respektfult. Vær et eksempel for yngre mennesker og hvis litt ydmykhet.»

 

Hva syntes du om at de tar medaljen av? Og hvordan ville du selv reagert hvis du tapte finalen på hjemmebane?