Hadde ansvaret for kampen da Christian Eriksen fikk hjertestans: Nå snakker han ut om tragedien

04/08/2021 16:54

Emma Sletta

Fotball
Den britiske dommeren Anthony Taylor hadde ansvaret for det som skjedde på banen før Christian Eriksens hjertestans. Han la da også merke til hvordan spillerne søkte etter hjelp fra ham.

«Jeg kunne se det med en gang. Christian var alene. Det eneste i nærheten av ham var ballen som traff kneet hans,» sier den engelske fotballdommeren Anthony Taylor om den skjebnesvangre kvelden i parken da den danske midtbanespilleren Christian Eriksen plutselig kollapset.

Det var britiske Anthony Taylor som dømte fotballkampen, der Danmark åpnet EM-ballen i et oppgjør mot Finland. Folkefesten i Parken ble imidlertid raskt overskygget av de dramatiske scenene på gresset.

Nå uttaler dommeren seg for første gang. Dette gjøres i et intervju med BBC Sport, der Anthony Taylor setter ord på hvordan han opplevde den junikvelden i Parken i København.

Føler presset

– Jeg så faktisk direkte på ham da han kollapset. Jeg kunne se det i ansiktet hans, og så visste jeg med en gang at noe virkelig var galt slik han så ut i ansiktet. Det var det som bekymret meg mest, sier Anthony Taylor.

Umiddelbart etter at den 29 år gamle fotballspilleren kollapset, følte dommeren press da både spillerne og legene søkte råd fra ham om hva som ville skje videre.

– Mens spillerne og legene samlet seg rundt Christian, kom de likevel bort til meg for å vite hva som skulle skje. Vil kampen fortsette? Ville den bli avbrudt? Hva skal vi gjøre? Hvor lenge må vi vente? Det var jobben min sammen med UEFA. Jeg hadde mye å gjøre i den tragiske situasjonen," sier Anthony Taylor - før han utdyper:

– Det viktigste var at Christian hadde det bra og fikk hjelp. Etter det sørget vi for at begge lags spillere hadde det bra, og jeg måtte sørge for at kollegene mine hadde det bra.