Etter hoffsorgen: Dette blir dronning Margrethes første oppgave siden prins Henriks død

02/03/2018 08:45

Anniken Hauge

Gossip
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Siden prins Henriks bisettelse forrige uke, har det det danske kongehuset meddelt at dronningen og kongefamilien er i sorg. Men snart kan dronning Margrethe igjen ta på seg arbeidstøyet.

Siden prins Henriks bisettelse har den danske kongefamilien fått nødvendig fred.

Den store oppmerksomheten fra medier og den danske befolkningen om prinsens bortgang, har fått dronning Margrethe til å reise på privat ferie og sørge privat ved en ukjent destinasjon. 

Men snart blir det atter tid til at dronningen skal tilbake til arbeid.

Det danske kongehuset meddeler at dronningen  avholder en såkalt hederstegnsmiddag 11. mars for offiserer fra Forsvaret og Flyvåpenet på Fredensborg Slot.

Ifølge kongehuset avholder dronning Margrethe årligt en hrderstegnsmiddag for de tre vernene i det danske forsvaret, henholdsvis Hæren, Sjøvernet og Flyvåpenet.

Det er tradisjon at hederstegnsmiddagen går på skift mellem de tre vernene, og i år er det de inviterte offiserene fra Forsvaret og Flyvåpenet som har mottatt hederstegnet. Tegnet ble stiftet av Frederik IX i 1953 og gis til offiserer med mer enn 25 års tro tjeneste i Flyvåpenet. 

Dronningen har vært i utlandet på privat ferie fra 26. februar og vil først vende tilbake til Danmark 11. mars i forbindelse med hedersmiddagen.

I hennes fravær vil kronprins Frederik midlertidig være regent for landet. Det blir dog ikke en ensom affære når dronningen snart kommer tilbake. 

Hun får nemlig selskap av kronprins Frederik og kronprinsesse Mary under middagen.