Etter Prins Henriks død: Nå etterforsker politiet sak om brudd på taushetsplikt

13/03/2018 11:30

Anniken Hauge

Gossip
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Københavns Politi etterforsker nå en sak om brudd på taushetsplikten i forbindelse med prins Henriks innleggelse.

Kort tid før prins Henriks død svirret ryktene om prinses helse da han var innlagt på Rigshospitalet i København.

9. februar sendte kongehuset ut en pressemelding hvor det fremgikk at prinsens tilstand var ‘alvorlig forverret’.

Kort tid etter pressemeddelelsen kunne journalist, forfatter og kongehusekspert Trine Villemann i direkte radio på Radio24syv fortelle at en ikke-navngitt kilde på Rigshospitalet faktisk hadde informert henne om at prinsen lå for døden.

Den meldingen har fått Københavns Politi til å etterforske om det er skjedd et brudd på taushetsplikten ved at personsensitiv informasjon om prinsens helse er blitt delt, skriver Ekstra Bladet.

- Jeg går på Radio24syv morgenen etter pressemeddelelsen er sendt ut og forteller at det er korrekt at tilstanden er alvorlig forverret og tilføyer at en kilde på Rigshospitalet har fortalt meg at prins Henrik er døende. Utover pressemeddelelsen har jeg altså også et menneske på Rigshospitalet som har fortalt meg rett ut at prins Henrik er døende, sier Trine Villemann til Ekstra Bladet.

Ti dager senere ble Trine Villemann kontaktet av Københavns Politi som er interesseret i å finne frem til Trine Villemanns kilde, en opplysning hun nekter å dele med politiet eller andre.

Nå vil politiet grave etter hvem som har brutt taushetsplikten på Rigshospitalet, mens prins Henrik var innlagt. Foto: Scanpix

Hun mener selv at saken er blåst opp på grunn av kongehusets innblanding:

- Selv er jeg ikke i søkelyset, men de jakter på kilden min, og har åpenbart satt av en del ressurser til ut finne ut av hvem jeg har snakket med. For meg henger det slett ikke sammen at en slik banalitet får så mye oppmerksomhet. Det kan bare være fordi det er snakk om kongehuset, sier Trine Villemann til Ekstra Bladet.

Politianmeldelsen bekreftes av Københavns Politi, som dog ikke ønsker å dele ytterigere opplysninger med offentligheten.

- Vi kan bekrefte at Trine Villemann har vært inne hos oss og skrevet under på forklaringen sin. Hun er avhørt over telefon. Hun er vitne i saken og ikke siktet. Det stemmer at det pågår en etterforskning i den forbindelsen. Det vil vi gjerne bekrefte, men utover det vil jeg ikke si så mye mer, opplyser en presstalsmann fra Københavns Politi til Ekstra Bladet. 
 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.