Gordon Ramsay avslører vilt triks: Slik unngår jeg fartsbøter

30/01/2018 10:45

Anniken Hauge

Gossip
Når den britiske tv-kokken Gordon Ramsay ikke har det travelt på kjøkkenet, elsker han å kjøre i bånn gass i de svindyre luksusbilene sine.

Gordon Ramsay elsker å kjøre fortere enn tillatt i bilene sine, men for å unngå å drukne i fartsbøter, benytter han seg av et tros som sikrer at han aldri blir avslørt av myndighetene.

Den 51 år gamle firebarnsfaren innømmer i et intervju med britiske Mirror at han elsker å trykke gassen i bånn når han sitter i en Ferrari på brede motorveier i California tidlig om morgenen.

Der er det tillatt å kjøre i rundt 105 km/t, men det er ikke nok for den fartsglade kokken. 

For å kunne gi bånn gass uten å risikere en bot, pakker han inn nummerskiltet i plastfolie. Det gjør at lyset fra kameraet blir reflektert og gjør det umulig å avlese nummerplaten – og dermed også umulig å sende en bot hjem til Ramsay som ikke kan bli identifisert.

- Jeg kjører bilene mine om natten når ingen kan se meg. Jeg drar ut med de klokken 2.30 om natten på motorveien og flyr bortover motorveien. Politiet og kameraene klarer ikke å fange meg, fordi jeg pakker inn nummerplatene mine i plastfolie, sier Gordon Ramsay til Mirror.

- Det er en smart greie for en kokk når de får sin egen Ferrari, at de bare kan pakke den inn i plastfolie. Den vil ikke bli fotografert, men reflektert. Genialt! Det er et smart tips. Jeg prøver å hjelpe dere, er det tvilsomme rådet fra kokken. 

Fredag kveld åpnet Ramsay en ny restaurant - enda en 'Hell’s Kitchen' - på Las Vegas Boulevard og møtte i den forbindelse pressen hvor han fortalte om sin ulovlige uvane. 

Hans Ferrari California T kan komme opp i rundt 320 kilomteter i timen, men en annen grunn til at han liker å kjøre den om natten - utover at han har motorveien for seg selv - er at han faktisk er pinligt berørt over å kjøre rundt i en såpass dyr bil. 

Gordon Ramsay synes det er pinlig å kjøre Ferrari - men han klarer allikevel ikke å la være.

Han synes rett og slett det er flaut å kjøre rundt i en bil til mer enn 1,7 millioner korner – selv om han eier åtte stykker.

- Jeg får masse kritikk for å være brutalt ærlig. Det er fordi jeg aldri har glemt hvor jeg kommer fra og hvor hardt jeg har jobbet. Noen har sagt til meg at jeg må ha et lett liv å leve fordi jeg kan kjøre rundt i en Ferrari. Men nei, det gjør jeg ikke. Jeg er flau over å dra på jobb i en Ferrari, jeg er flau over å kjøre den. 

- Men jeg elsker det bare, tilføyer den berømte kokken.

Gordon Ramsay med sjokkerende nyheter om sin nye livsstil: Fryktet for sitt eget liv