Kanye West i intervju: "Jeg liker Hitler"

02/12/2022 13:26

Emma Sletta

Gossip
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Rapperen har (igjen) snakket om noe svært problematisk.

Kanye West hyllet Adolf Hitler og nazister, benektet Holocaust og angrep det jødiske folk under et urovekkende intervju torsdag ettermiddag med konspirasjonsteoretikeren Alex Jones.

"Hvert menneske har noe av verdi som de brakte til bordet, spesielt Hitler. Hitler ble født som kristen," sier rapperen, som nå går under navnet Ye.

– Jeg elsker alle. Jødiske folk vil ikke fortelle meg at du kan elske oss, og du kan elske det vi gjør mot deg med kontraktene, og du kan elske det vi presser på for med pornografi. Men denne fyren som oppfant motorveier oppfant selve mikrofonen som jeg bruker som musiker, du kan ikke si høyt at denne personen noen gang har gjort noe bra, og jeg er ferdig med det, sa Ye.

Da showet kuttet til reklamepause, sa Jones at han ikke likte nazister. Til det svarte dere: "Jeg liker Hitler. Vi må stoppe disse nazistene hele tiden," sa han da showet kom tilbake fra pause.

Gjennom hele showet anklaget Ye flere temaer nevnt i sendingen, inkludert undertrykkelse av ytringsfriheten, på "sionister." På et tidspunkt, sa han, "er det Satan som kommer inn i sionistene og får dem til å gjøre onde ting."

Senere hånet han den tidligere israelske statsministeren Benjamin Netanyahu med en flaske Yoo-hoo og et akvariumnett.

Det skriver The Rolling Stones.

"Du har litt Hitler-fetisj på gang," sa Jones, som virket ukomfortabel med intensiteten i Ja-antisemittismen.

Rapperen ble imidlertid ikke avskrekket av tilbakeslaget. "Jeg liker ikke ordet 'ond' ved siden av nazister," sa han. "Jeg elsker jøder, men jeg elsker også nazister."

Timer etter intervjuet twitret Ye et bilde av et hakekors sammenflettet med en Davidsstjerne. "YE24 ELSKER ALLE #LOVESPEECH," skrev han.

Ye fortsatte med å rose Hitler og nazistene i intervjuet, og roste til og med Hitlers 'kule antrekk' før han begynte å benekte Holocaust: "Han drepte ikke seks millioner jøder. Det er bare faktisk feil."

Han roste også Vladimir Putin, som har forsøkt å rettferdiggjøre Russlands krig mot Ukraina ved å hevde at han bare ønsker å befri sistnevnte nasjon fra nazister.