Kronprinsessen dypt rørt: Deler hjerteskjærende hilsen

11/08/2023 15:30

Emma

Gossip
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I en ny video deler kronprinsessen en trist hilsen.

Som æresmedlem av den danske kongefamilien har kronprinsesse Mary en rekke sentrale saker hun ønsker for å skape betydelige forbedringer for de spesielt hardt rammede.

Et av hennes nærmeste hjertebarn til en bedre tilstedeværelse er The Mary Foundation, som ble etablert tilbake i 2004. Siden de første skrittene har stiftelsen hatt som mål å skape et bedre liv for alle som kan føle seg isolert eller ekskludert.

I sitt siste innsamlingsprosjekt, i samarbeid med Ole Kirks Fond og Landsorganisasjonen for kvinnesentre LOKK, har stiftelsen satt fokus på de nesten 2000 barna som kommer til krisesentre med mødrene sine hvert år.

Når småfamiliene flykter til landet, har ikke barna tid til å pakke private ting som leker i veskene. Derfor har The Mary Foundation laget et konsept der barna får en ryggsekk med blant annet leker, klær og barnebøker.

Men den empatiske ryggsekken inneholder også et unikt postkort der barna kan sende en kjærlig hilsen tilbake til Kronprinsessen og The Mary Foundation.

Mary deler nå noen av disse hilsenene på The Mary Foundations offisielle Instagram-profil. I stiftelsens siste samtale ser man kronprinsessen snakke om deres veldedighetsprosjekt, hvor hun også viser noen av de mange tegningene de har mottatt i retur.

– På The Mary Foundation får vi ofte postkort fra barn som kommer til et krisesenter sammen med moren sin. Barna er i en veldig vanskelig situasjon, men vi kan skimte håp. I det de skriver og i sine fine tegninger. Jeg vil gjerne dele noen av dem med dere i dag, sier Mary i videoen og fortsetter.

– Noen barn tegner vanlige barnemotiver. Som en solnedgang. Eller en jente som står i regnet. Andre tegner noe som gjenspeiler de tunge følelsene de går med. For eksempel denne rørende tegningen, som viser hva hun ikke vil ha. Og det hun håper på. Andre barn skriver til oss: "Kjære prinsesse Mary, tusen takk for den vakre posen med alle lekene i. Jeg ble veldig glad, for jeg har ikke hatt tid til å få lekene mine med meg, sier en rørt Mary.

Du kan se den hjerteskjærende videoen her:

Mandag skal flere ryggsekker pakkes til barna på mottakene, og her vil kronprinsessen være til stede.