Prins Harry har ikke blitt sett siden fars kreftdiagnose: Dukket plutselig opp på scenen

11/02/2024 19:00

Emma Sletta

Gossip
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
- Det er prins fuckings Harry! Mann, jeg er i sjokk! Det er prins Harry.

Det så ut til å skape like deler sjokk og begeistring da den britiske prinsen overraskende dukket opp på scenen midt i showet - kort tid etter å ha besøkt sin far, kong Charles, som har blitt diagnostisert med kreft.

Det skrev People.

Det var sent mandag kveld at den britiske kongefamilien kunngjorde at den 75 år gamle kongen er diagnostisert med kreft.

Kort tid etter ble det rapportert at hans yngste sønn, prins Harry, hadde blitt observert på flyplassen i Los Angeles og var på vei for å besøke sin far.

Tirsdag ettermiddag landet prinsen - som sammen med sin kone, hertuginne Meghan, trakk seg fra sine offisielle roller som fremtredende medlemmer av kongefamilien tilbake i 2020 - på Heathrow flyplass, hvoretter han ble sett ankomme Clarence House, hvor faren bodde.

Ifølge en rekke britiske medier hadde far og sønn deretter et møte som anslås å vare mellom 30 og 45 minutter før de skiltes igjen.

Harry ble deretter sett ankomme Heathrow flyplass klokken 13.30 onsdag ettermiddag. Bare litt over et døgn etter landet han på samme sted.

Verken før, under eller etter møtet med faren har prins Harry snakket eller vist seg offentlig offisielt.

Det endret seg imidlertid torsdag kveld – natt til fredag norsk tid – da han plutselig dukket opp på scenen under NFL Honors-prisutdelingen, der det beste i amerikansk fotball ble feiret på Resorts World Theatre i Las Vegas.

Der overraskende overrakte han Walter Payton Man of the Year-prisen til Pittsburgh Steelers-spiller Cameron Heyward.

– Alt du gjør på og utenfor banen er virkelig bemerkelsesverdig, sa Harry fra scenen før han delte ut prisen.

– Dere er forbilder for millioner i måten dere oppfører dere på og måten dere gir tilbake på. Denne siste prisen – den høyeste utmerkelsen – handler om å tjene lokalsamfunnet ditt. Og det er en spesiell mann vi ønsker å hylle nå. En spiller som går utover og hvis ekstraordinære engasjement for å hjelpe andre er en refleksjon av sin egen historie.

Den britiske prinsen nevnte imidlertid ikke noe om faren eller kreften.

Da Cameron Heyward tok imot prisen, virket han overveldet og spøkte flere ganger:

– Jeg er i sjokk. Det er prins Harry.

Forholdet mellom prins Harry og resten av familien har mildt sagt vært kjølig de siste årene.

Spesielt etter at han i fjor ga ut en selvbiografi, som på dansk het «Reserven». Den inneholder en hard kritikk av kongefamilien og førte bare til en forverring av forholdet.

Prins Harry og hans eldre bror, kronprins William, møttes ikke mens Harry var i England, ifølge britiske medier.