Prins Henrik planla fin gest i dronningens ære før sin død

28/02/2018 19:00

Anniken Hauge

Gossip
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Før sin død planla prins Henrik en fin gest til dronning Margrethe.

I forrige uke satt den danske befolkning klistret til skjermen, og uansett hvilken dansk avis eller tv-kanal man skrudde på, var det fokus på danske prins Henriks bisettelse. Hele Danmark kunne følge en tydelig berørt kongefamilie som mistet sin egen prins den 13. februar i år.

Men selv etter sin død kan prins Henrik overraske, og nå viser det seg at prinsen hadde ordnet en siste gest til sin ærede hustru som samtidig er en opplevelse ut over det vanlige, skriver danske TV2.

Prins Henrik hadde nemlig ordnet en spesiell vin fra vinslottet Chateau de Cayx i dronning Margrethes ære.

Vinen er en spesiell årgangsvin anno 2015 av druetypen Malbec og har fått navnet Les aquarelles de Sa Majesté la Reine de Danemark - oversat til ‘Akvarellene av Hennees Majestet Dronningen av Danmark.’

Foto: H.J. Hansen

Vinen bærer dronningens monogram og en av hennes akvarellmalerier på etiketten. Den kommer bare i magnumflaske i et svært begrenset parti på 5000 eksemplarer.

- 2015 er en spesielt god årgang. Når man lager en vin som denne, bruker man en vin som er fra det beste året, sier markedsføringssjef Lars Benmouyal fra H.J. Hansen vin, som distribuerer den rojale vinen på det danske markedet, til danske TV2.

Det går litt tid før man kan kjøpe vinen, da butikken fortsatt vil respektere hoffsorgen. Først i slutten av mars bør man skynde seg hvis man ønsker å få tak i en av de sjeldne og ettertraktede vinene.

- Vi forventer å lansere vinen i slutten av mars, da vi naturligvis respekterer hoffsorgen, sier Lars Benmouyal til tv-kanalen.

Vinen vil bli solgt i butikker over hele Danmark til 475 danske kroner per stykk.

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.