Prins Henriks tilstand alvorlig forverret: Frederik haster hjem fra Sør-Korea

09/02/2018 08:45

Anniken Hauge

Gossip
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Fredag morgen meddeler Kongehuset at kronprins Frederik har valgt å dra hjem fra OL i Sør-Korea, da prins Henriks tilstand er blitt dårligere.

- Hans Kongelige Høyhet Prins Henriks tilstand er dessverre blitt alvorlig forverret.

Det heter det i en pressemelding fra det danske kongehuset.

På bakgrunn av dette har kronprins Frederik valgt å avbryte oppholdet sitt i Sør-Korea:

- Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har på denne bakgrunn avbrutt oppholdet sitt i Sør-Korea hvor han var i forbindelse med de olympiske vinterlekene. Kronprinsen er nå på vei til Danmark, er meldingen fra kongehuset, som i tillegg gjør oppmerksom på at de ikke har ytterligere opplysninger for øyeblikket.

Prins Henrik ble innlagt på Rikshospitalet i København i slutten av januar. For en uke siden ble det offentliggjort at han blant annet har blitt undersøkt for en tumor i venstre lunge.

- Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik har siden søndag 28. januar vært innlagt på Rikshospitalets lungekirurgiske avdeling til undersøkelse for en tumor i venstre lunge. Tumoren har heldigvis vist seg å være godartet, skrev det danske Kongehuset i en pressemelding og tilføyde: 

- Prins Henrik vil i dag bli overflyttet til infeksjonsmedisinsk avdeling for behandling for lungeinfeksjon. Etter endt behandling vil Hans Kongelige Høyhet oppholde seg på Fredensborg Slott.

Prins Henrik oppholdte seg i starten av året i Sharm El-Sheikh i Egypt da han måtte legges inn og flys hjem til Danmark for ytterlige undersøkelser.

Den 83 år gamle prinsen var dessuten innlagt i somme, hvorpå Kongehuset meddelte i høst at han lider av demens.