Tina Turner solgte alle rettighetene til musikken sin: Så mye kunne hun putte i lomma

05/12/2022 08:18

Emma Sletta

Gossip
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Tina Turner står for å ha mottatt en svimlende sum penger etter å ha solgt rettighetene til musikken hennes.

Tina Turner, født Anna Mae Bullock, kan skryte av å være en av de største musikkstjernene i historien, men for et år siden solgte hun rettighetene til musikken sin, som inkluderer flere hits som The Best og Nutbush City Limits, som nå tilhører BMG.

Musikkforlaget vil ikke si hvor mye avtalen er verdt, men flere kilder mener den bør være på 50 millioner dollar, noe som tilsvarer rundt 320 millioner kroner.

Det skriver BBC.

Tina Turner har imidlertid ikke alltid vært stjernen i showet, da hun startet som korist i Ike Turners band, som hun fortsatte å være i to år - men så tok det også av.

Ikke minst tok musikken av, men også kjærligheten blomstret mellom Ike og Tina, som giftet seg i 1962.

Imidlertid ville det senere ha vært en bakside av mynten, da forholdet skulle ha vært veldig turbulent og voldelig, og derfor endte de opp med å bli skilt.

Skilsmissen startet Turners solokarriere, hvor det er trygt å si at hun overskygget partnerskapet hun hadde hatt med Ike, inkludert fem platinaalbum.

Turners solokarriere overskygget raskt hans partnerskap med Ike, med fem platinaalbum, inkludert Private Dancer fra 1984, som solgte til tre ganger platina i Storbritannia.

Hun har mottatt 12 Grammy Awards og er nominert til å bli med i Rock &Roll Hall Of Fame som soloartist.

"Tina Turners musikalske reise har inspirert millioner av mennesker over hele verden, men vi vil fortsette å målrette mot nye målgrupper," sa BMG-sjef Hartwig Masuch.