Vendela Kirsebom: Åpner opp om selvbilde og overgangsalderen

06/07/2024 07:00

Emma

Gossip
Foto: VendelaWear AS / NTB
Nå åpner Vendela Kirsebom opp.

Vendela Kirseboms modellkarriere fikk sitt store gjennombrudd da hun ble covergirl for Sports Illustrated i 1993. Etter dette strømmet jobbtilbudene inn, og hun har siden prydet forsiden av store magasiner som Elle, Vogue og Cosmopolitan.

Vendela ble oppdaget som 13-åring på en restaurant i Sverige. Etter 44 år i bransjen er hun fortsatt aktiv og tar på seg modelloppdrag.

Den 19. juni i fjor gjorde hun en bemerkelsesverdig retur til Sports Illustrated, 30 år etter sitt ikoniske badedraktcover. På catwalken i Miami strålte hun i en egendesignet, hvit badedrakt.

I syv-åtte år reiste hun verden rundt med Sports Illustrated, som ble som en familie for henne. I et intervju med motemagasinet KK fortalte hun at det var en befriende følelse å gå ned catwalken igjen etter tre tiår.

Med ektemannen Petter Pilgaard (44) i publikum som heiet henne frem, ble dette en perfekt lansering av hennes nye kolleksjon, Vendela Wear.

Selv om Vendela kan gå stolt nedover catwalken i badedrakt, har hun også hatt sine utfordrende øyeblikk.

"Jeg har opplevd marerittet med å stå i et prøverom med bikinier som ikke passer. Kvalitet og passform er viktig," sier hun til KK.

Hun har heldigvis støtte fra sine to gode venner, Petter og Jan Thomas (57), som alltid hjelper henne når hun trenger det.

Etter en lang karriere i en kroppsfiksert bransje er det forståelig at hun er lei av visse spørsmål, særlig de som handler om plastisk kirurgi.

"Mange spør meg om hva jeg synes om Botox. Jeg mener folk får gjøre som de vil, men det er trist hvis de føler at de må. Jeg har aldri hatt lyst eller vært interessert i det," sier hun til motemagasinet.

Med et fokus på et sunt og naturlig forhold til utseende, klarer Vendela å være tilfreds med seg selv og unngå presset fra omverdenen.

Til tross for overgangsalderens naturlighet, har det lenge vært et fryktet tema blant kvinner. Vendela skulle ønske at overgangsalderen var like vanlig å snakke om som forkjølelse.

"Jeg er i en prosess hvor kroppen endrer seg. Det er ikke så gøy, men det er en del av livet. Jeg merker det på søvn og at jeg er litt mer frynsete. Det er imidlertid deilig å slippe mensen og migrenen som fulgte med. Jeg føler en større ro i kroppen nå," innrømmer hun til KK.

Vendela har alltid klart å holde motet oppe, selv når livet har vært vanskelig, takket være en positiv og trygg grunnmur i seg selv.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.