31-åring våknet opp med mystisk hevelse i øyet - så ble den skumle årsaken avslørt

07/08/2020 10:57

Emma

Helse
En 31 år gammel amerikansk kvinne opplevde hennes største marerittet, da hun våknet opp med smerte og hevelse i ansiktet. Da hun så ned på hånden sin, visste hun med en gang hva som hadde skjedd.

Når du går å legger deg i sengen om kvelden, bør du helst føle deg helt trygg og avslappet.

For de fleste er nattens søvn en rolig affære, hvor du endelig får en pause fra det hektiske tempoet i hverdagen. Det skal bare være deilig å sove.

 

Det var slik den 31 år gamle amerikanske sangeren Meghan Linsey også pleide å ha det, men da hun våknet om morgenen den 15. februar ble hun heelt sjokkert over det som hadde skjedd i løpet av natten. Hun beskriver sin ubehagelige opplevelse i et innlegg på Facebook:

Jeg våknet med en brennende følelse i ansiktet. Jeg så i høyre hånd og så en død edderkopp. På en eller annen måte hadde edderkoppen bitt meg i søvne, og jeg hadde drept den. Et scenario som bokstavelig talt er øverst på marerittslisten min, skriver Meghan Linsey.

I løpet av natten hadde edderkoppen kravlet rundt i ansiktet hennes, og som svar på den kilende følelsen hadde hun rørt kinnet i søvne, som hadde drept den giftige edderkoppen- men den klarte å bite henne før dens død.

Smerten fra edderkoppens bit var helt grusom, så Meghan Linsey tok det døde dyret i en pose og dro til legevakten.

De neste ni dagene var et smerte helvete for den 31 år gamle kvinnen, som opplevde både smerte i nervene i ansiktet, nervene over hele kroppen og muskelspasmer.

Edderkoppen som hadde bitt henne var en såkalt "brun eneboer", som sammen med den svarte enken er blant de mest giftige typer edderkopper i USA.

Men selv om edderkoppens bitt er giftig, ikke vær redd. Giften er relativt mild og krever bare en mindre behandling med antibiotika.

Men i starten av det 20. Århudre var det faktisk mange menn som døde av å bli bitt av nettopp denne edderkopp. 

Da menn gikk til toalletet i gamle dager, bet edderkoppene dem i kronjuvelene, og blod sirkulasjonen her fik giften til å spre seg fort rundt kroppen, skriver videnskab.dk.

 

 

For Meghan Kinsey har møtet med edderkoppen satt et stort preg på øyet hennes, og hun advarer nå andre om det farlige dyret.

- Jeg har fortsatt et hovent øye, men nå har jeg endelig fått noen medisiner for nervesmertene. Jeg vet at det ikke har gått helt over ennå, og derfor takker jeg hver dag for min gode helse, som jeg aldri tar for gitt igjen, skriver hun.

Se hele Meghan Linseys innlegg på Facebook nedenfor.