6 tegn på du er en høysensitiv person

Punkt nummer fem kan være vanskelig for andre å forstå.

Der er stor forskjell på hvordan folk oppfatter hverdagens kjas og mas. Noen bare kjører på uten å tenke nærmere over opplevelsene, mens andre legger merke til alt, og reagerer voldsomt på tilsynelatende små ting. De kan også ha vanskeligheter med å oppføre seg i bestemte miljøer.

De sistnevnte personene blir ofte betegnet som høysensitive - det vil si at de er ekstra følsomme.

Les også

Slik modner du en steinhard avokado på 10 minutter

Den amerikanske psykologen Elain Aron har ved hjelp av MRI-scanninger av hjernen funnet ut at sensitive personen oppfatter lyd, følelser og andres tilstedeværelse langt mer intensivt enn den gjennomsnittlige personen.

Og det forklarer hvorfor sensitive personer tenker og reagerer på en bestemt måte.

Les også

Hvis musikk gir deg gåsehud så er hjernen din helt unik

Følgende seks punkter er kjennetegn på at du er en høysensitiv person. 

1. Du tenker mye over ting. Uansett hva livet byr deg, så trekker du deg inn i deg selv og tenker gjennom alle aspekter. Og når du har gjort det, da klarer du å treffe en beslutning eller handle.

2. Du blir helt knust over dårlige beslutninger. Når du etter mange vurderinger treffer en beslutning som viser seg å være dårlig, blir du ulykkelig. Og en beslutning kan faktisk få deg til å bli enda tregere neste gang du skal foreta deg noe.

3. Du jobber godt i grupper. Du trives med å komme med input og analysere, og samtidig har du øye for små detaljer som andre ikke tenker over. Videre er du en mester i å se ting fra flere sider. Alt dette er kvaliteter en gruppe kan nyte godt av, men du fungerer ikek godt i grupper hvis du må treffe avgjørende beslutninger. 

Les også

Ny undersøkelse: Du blir kreativ av å drikke vin

4. Du tar kritikk tungt. Kritikk går rett i hjertet ditt, fordi du har sterke følelser og intense reaksjoner. Du klarer ikke å la være og tenke på kritikken og går i dybden med den. Det kan være fint i forhold til å forberede seg, men det kan også være en demper på ens utfoldelser. 

5. Du blir av åpne kontorlandskap. Du er altfor følsom til å sitte midt i støy og blant mange mennesker - det blir for mye stimuli på en gang. Det er ekstremt vanskelig for deg å jobbe konsentrert, med mindre du er hjemme eller på et lite kontor.

6. Du har gode manerer. Fordi du er så oppmerksom på andres følelser, er du veldig samvittighetsfull. Du tenker over hvordan atferden din påvirker andre. Derfor har du vanskeligheter med å takle mennesker som er uhøflige. 

Les også: 7 ting du aldri må gjøre før du skal sove