Æsj, altså: Solarier svømmer i sæd

26/08/2016 11:45

Anniken Hauge

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ekle målinger sjokkerer rengjøringsekspert, som har undersøkt en rekke solarier for sæd-rester.

Solarier er grobunn for en mengde bakterier, som naturligvis hovedsakelig kommer fra hud-og svetterester fra de nakne kroppene som ligger og slapper av.

Tidligere har det kommet frem at man risikerer å ta med seg langt mer enn en gyllenbrun hud, når man forlater den kunstige solen; inkludert stafylokokker, som kan være livsfarlige, fekale bakterier, herpes virus, og (kjønns)vortevirus som papillomvirus.

Nå melder TV2 at man kan føye sæd-rester til listen over uønskede væsker man risikerer å få på seg. 

Ved å gjennomgå fire solarier med UV-lamper og test som kan spore nettopp sæd, lette teamet etter skadelige mikroorganismer. Det ble funnet spor av det mannlige biproduktet på både vegger og på sengekanten.

- Jeg er veldig overrasket. Jeg synes det er ekkelt. Sæd på så mange steder; det er ikke greit på noen måte, sier rengjøringsekspert og mangeårig tilsynsfører innen rengjøring, ved firmaet Bygg og Facility Consult AS, Lena Furuberg.

Hun synes det er trist at folk betaler mye penger for å ligge på noe så skittent og ekkelt.

Det burde være maksimalt være målt enheter på 1.000 med måleutstyret, på de 40 flatene som i alt ble undersøkt i rommene, men testene slo ut og målte helt opp mot 5.000. Enkelte steder strakk målingene seg helt til 16.000, hvilket er altfor høyt, og det kan risikerer sykdom, slår eksperten fast.

Tastaturer og hodeputer viste seg å være de spesielt skitne overflatene i solariet.