Aina ble bitt av en flått: Nå spiser hun ikke lenger kjøtt

30/06/2021 15:00

Emma

Helse
Det tok mange turer til legen før Aina endelig fikk en diagnose, selv om det var en svært sjelden.

Den 47 år gamle Aina Ekstrøm har måttet gå til legen store deler av livet på grunn av uforklarlige anfall. Det lignet på allergiske reaksjoner, men Aina hadde ingen anelse om hvor de kom fra, og det samme gjaldt for legen.

En dag klarte imidlertid legen endelig å finne ut hva problemet var, men det kom først etter at Aina hadde fortalt henne at hun hadde blitt bitt av flått hver sommer gjennom hele livet.

Det tok ikke lang tid etter at Aina fortalte legen før legen ringte Aina. Hun var på en restaurant hvor hun skulle bestille biff.

Hun skulle ikke ha bestilt biffen, men hun valgte det likevel til tross for legens beskjed.

– Legen ringte og var i voldtekt for å finne svaret. Så annonserte han at jeg aldri ville spise kjøtt igjen, sier Aina Ekstrøm til NORSK TV 2.

Aina spiste imidlertid den deilige biffen, men med det resultat at hun fikk det veldig dårlig og måtte dra hjem.

Den 47 år gamle kvinnen forseglet deretter kostholdet sitt, noe som skyldes at hun hadde lidd av noe så sjeldent som kjøttallergi. En lidelse som kan oppstå i forbindelse med kryssbitt.

Ifølge B.T ble dette først oppdaget i 2013 av svenske forskere, og derfor er det ennå ikke funnet mye kunnskap på dette området.

TV2 Norge skriver også at siden 2009 har 300 pasienter med kjøttallergi blitt diagnostisert i Stockholm alene. Så de får allergiske reaksjoner hvis de bruker et stykke kjøtt.