Bare 2 minutters trening kan hjelpe deg med å leve lenger

04/11/2022 08:28

Emma Sletta

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Å leve et langt og sunt liv trenger ikke å være så komplisert som mange tror.

Å spise sunt og trene vil alltid være nøkkelen når det gjelder å legge til sunne år i livet ditt.

Når det gjelder å trene og redusere risikoen for tidlig død, viser det seg at en to-minutters aktivitet utført regelmessig kan gjøre hele forskjellen.

Det skriver Mirror.

Den nye forskningen, som ble publisert i European Heart Journal, fant at korte "utbrudd" av trening utført i ca 15 minutter i uken vil hjelpe mye når det gjelder en persons levetid.

Det ser ut til at å legge til noen ekstra år i livet ditt ikke trenger å bety timer med å gå på treningsstudio, som tidligere antatt.

"Resultatene indikerer at akkumulering av kraftig aktivitet i korte sykluser i løpet av uken kan hjelpe oss å leve lenger," forklarte Dr Matthew Ahmadi fra University of Sydney.

"Gitt at mangel på tid er den hyppigst rapporterte barrieren for regelmessig fysisk aktivitet, kan det være et spesielt attraktivt alternativ for travle mennesker å samle små mengder sporadisk gjennom dagen," fortsatte han.

Forskningen kaster ytterligere lys over hvordan intensiteten av trening - i stedet for lengde - er viktigere når det gjelder kardiovaskulær helse.

Dette ble funnet etter å ha sett på voksne mellom 40 og 69 år ved hjelp av data fra UK Biobank.

Ved å måle bevegelse med fokus på sporadiske aktiviteter ble deltakerne overvåket ved hjelp av en tracker på håndleddene.

Forskere bemerket at risikoen for alle fem negative helseutfall når vi blir eldre, ble redusert på grunn av de korte utbruddene av kraftig aktivitet.

Utfallet av hjerte- og karsykdommer og kreftrisiko så også ut til å være redusert.

Intens trening, uavhengig av varighet, har også vist seg å ha en positiv innvirkning på blodtrykk, insulinfølsomhet, muskelmasse og kroppssammensetning.