Sender alle ansatte hjem før massesparkning

04/11/2022 08:15

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Fredag starter en etterlengtet runde med oppsigelser på Twitters hovedkontor etter Elon Musks overtakelse av det sosiale mediet.

Fredag begynner Twitter å permittere ansatte. I mellomtiden stenger San Francisco-hovedkvarteret midlertidig, slik at ikke engang ansatte kan komme inn i bygningen.

Nyhetsbyrået Reuters fikk se en e-post sendt som en orientering til de ansatte.

"I et forsøk på å sette Twitter på en sunn vei, går vi gjennom en vanskelig prosess med å redusere vår globale arbeidsstyrke på fredag."

Kort tid etter at e-posten ble mottatt, har flere hundre ansatte i Twitters interne kommunikasjonskanaler tatt farvel med selskapet.

Det opplyser to ansatte til Reuters.

Kunngjøringen kommer etter uker med stor usikkerhet for selskapets ansatte, etter multimilliardær Elon Musks kjøp av det sosiale mediet.

Musk har lenge varslet store endringer i organisasjonen.

Twitter sa i e-posten at kontorer ville bli midlertidig stengt uten tilgang for å "bidra til å sikre sikkerheten til hver ansatt, så vel som Twitters systemer og brukerdata."

"Hvis du er på et kontor eller på vei til et kontor, gå vennlig hjem."

Hvis en ansatt blir oppsagt, vil personen bli varslet på sin private e-postadresse. Ansatte som beholder jobbene sine, får meldingen på jobb-e-postadressen sin.

I april kom en avtale om å kjøpe Twitter på plass mellom Tesla-grunnlegger Elon Musk og det sosiale medieselskapet.

Men så trakk Musk seg fordi han mente han ikke hadde fått nøyaktig informasjon om antall falske kontoer på sosiale medier som han selv er en hyppig bruker av.

28. oktober avsluttet imidlertid Elon Musk avtalen med Twitter og tok dermed direktørstolen etter en plagsom og lang prosess.

Han sparket deretter raskt flere toppledere, inkludert selskapets administrerende direktør, Parag Agrawal, og finansdirektør Ned Segal.