De 10 sunneste tingene du kan bestille på McDonald's

18/10/2017 09:45

Anniken Hauge

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hva er det sunneste valget på på McDonald's mon tro? Og hvor mange kalorier gjemmer det seg i en hamburger? Vi gir deg svaret her.

Å gå på McDonald’s for å bestille et sunt måltid, er litt som å dra på søndagstur i en Ferrari.

Men skulle man allikevel dra en tur på Mc'ern i jakten på et tilnærmet sunt måltid, så finnes det en rekke bestillingsmuligheter som er sunnere enn gjennomsnittet - eller i hvert fall med færre kalorier.

Så hvis du prøver å overholde slankekurens strenge regler, men samtidig ikke klarer å holde deg unna McDonald’s, kan du finne mye ting du kan nyte, på denne listen over de mest kalorifattige måltidene McDonald’s har å by på.

Da har du allikevel mulighet for å bli mett med et måltid fra 'Mæccern'.

1. Frukt: Hvis du ikke hungrer etter frityr, men fortsatt har lyst til å gå på McDonald’s, kan du kjøp en pose gulrøtter som kun inneholder 14 kcal, eller en pose eplebiter á 27 kcal.

2. Hotwings: Listens første reale snacks som gir deg vann i munnen: Hotwings som kommer i poser med tre stykker. De vingene vinger inneholder 169 kcal. Nam!

3. Chilli Cheese Tops: En annen populær snacks direkte fra frityrgryta: Chilli Cheese Tops. Hvis du bestiller en pose med tre stykker, vil de små velsmakende ostekulene resultere i 176 kcal rett i magan.

4. Chicken McNuggets: Mmm, enda en snacks som raskt kan fortæres når hungeren skal dulmes. Fire nuggets gjemmer på 179 kcal. Men vær oppmerksom: Bestiller du fler enn fire, blir det fort en kaloribombe. Og det er også kalorier i dippen - de er ikke medregnet i de 179.

Noen nuggets har aldri skadet noen. Foto: Shutterstock

5. Smoothie: Det kan faktisk lønne seg å heller spise snacks enn å drikke en smoothie på McDonals's, hvis man tenker på kaloriene. For hvis man bestiller en forfriskende drink med jordbær- og banansmak, så vil man få 181 kcal gjennom sugerøret, mens den med mango- og ananassmak inneholder hele 193 kcal.

6. Milkshake: Hvis man fortsatt er tørst kan man bestille en milkshake, men hold øye med hvilken variant du velger. For mens en liten milkshake med vaniljesmak inneholder 196 kcal, gjemmer det seg hele 408 kcal i en stor milkshake med banansmak. Det er litt av en forskjell.

En smoothie eller en milkshake inneholder fler kalorier enn man skulle tro. Foto: Shutterstock

Det er dessverre ikke BigMac på listen. Foto: Shutterstock

7. Sundae: Hvis du vil ha noe for den søte tann på McDonald's, så kan kose deg med en sundae med jordbærsmak - den gjemmer nemlig 'bare' på 227 kcal.

8 Pommes frittes: Hvis du lengter etter sprø og salt pommes frittes, så kan du komme unna med en liten pose som bare inneholder 239 kcal. Men husk at ketchup eller dipp drar opp antall kalorier.

En liten pose pommes frittes er ikke så ille i kaloriregnskapet. Foto: Shutterstock

Hvis du for alvor skal slå deg løs, så bestill denne kaloribomben: 894 kalorier - og da er ikke dippen medregnet. Foto: Shutterstock

9. Hamburger: Den første burgeren på listen er muligvis også den kjedeligste på fastfood-gigantens meny. Den klassiske hamburgeren består nemlig ikke av så mye mer enn kjøtt, litt ketchup og mykt brød. Den koster til gjengjeld kun 254 kcal i regnskapet.

10. GrovChicken: På 10. plass finner vi restaurantens sunne alternativ. I noen land har den klassiske McChicken fått et ansiktsløft med grovt brød og heter derfor GrovChicken og inneholder 288 kcal. Selv om den inneholder fler kalorier enn annen snacks på listen, så skal man huske at den også fyller mer. Målt pr. 100 gram er kaloriinnholdet helt i orden.

Hvis du derimot ikke bryr deg om kalorier i det hele tatt, og vil gå etter den heftigste og mest kaloritunge maten på menyen, så skal du hvis du drømmer om en burger velge den bastante Big Tasty Bacon, som gjemmer på svimlende 885 kcal.

Som McDonald's absolutte toppscore på kaloriskalaen finner vi overraskende nok bestillingsmuligheten '20 Chicken McNuggets' - en kaloribombe som serveres i en boks, og inneholder hele 894 kcal.

Velbekomme!

Kilde: Gratiskalorietabel og McDonald's Norge