Derfor kan det være livsfarlig å gå ned på kjæresten din

01/11/2017 11:00

Anniken Hauge

Helse
Menn som gjerne vil slikke dama, risikerer å bli rammet av farlige kreftsykdommer, viser en ny undersøkelse.

Det er fantastisk å ha en mann som gir og gir. En mann som gjerne vil skjemme bort kjæresten med litt ekstra oppmerksomhet, når dere ligger under dyna og er i et veldig kosete humør.  

Men faktisk kan det være farlig for kjæresten din å gi deg oralsex, viser en en ny stor undersøkelse, skriver Independent. 

Forskere fra Johns Hopkins University undersøkte data fra over 13.000 mennesker i alderen 20 til 69 år fra 2009 til 2014, og oppdaget en bekymringsverdig risiko hos menn som hadde hatt flere sexpartnere i løpet av livet og som samtidig likte godt å gi oralsex. 

Menn som hadde hatt mer enn fem sexpartnere og som gledelig ga oralsex, hadde økt risiko for å bli utsatt for HPV-infeksjon i svelget, som kan føre til farlige kreftsvulster i munnen, svelget eller halsen. der kan føre til udvikling af farlige kræftsvulster i munden, svælget eller halsen. 

Risikoen var i tillegg dobbelt så stor hvis mennene røyket. 

På hjemmesiden deres har Kreftforeningen også beskrevet hvordan hpv-viruset kan medføre flere kreftsykdommer hos både menn og kvinner, og man skal være forsiktig med å utføre oralsex på hverandre, hvis kjæresten er smittet med hpv.

Det ses typisk hos kvinner som har fått konstatert celleforandringer i underlivet, da dette er en av varselslampene for kvinner som er smittet med hpv-virus.

Menn som har sex med menn bør også undersøke om de kan være i faresonen for å være smittet med viruset. Det kan derfor være lurt å vaksinere seg mot viruset, men i motsetning til tilbudet om gratos vaksinasjon til yngre jenter, så må menn betale for den selv.

- Risikoen for å på pådra seg en hpv-infeksjon er generelt lav hvis man er mann og ikke røyker. Men vi så en økning i risikoen blant menn som hadde flere partnere og røyket regelmessig, sier lege Amber D’Souza, som står bak undersøkelsen, til avisen. 

Økningen var dog kun gjeldende for den onkologiske typen afv hpv-viruset, som kobles til flere farlige krefttyper.  

HPV er nemlig den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen hos kvinner og menn, ifølge norsk helseinformatikk.

Undersøkeøsen har akkuart blitt publisert i tidsskriftet Annals of Oncology og kan leses i sin helhet her. 

Les også: Du begår en stor feil ved å aldri rengjøre disse 8 tingene