Dette skjer med vaginaen din hvis du ikke drikker nok vann

04/04/2017 13:15

Anniken Hauge

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er veldig viktig å drikke nok vann hver dag. Ikke minst for tissens skyld.

Du har hørt det utallige ganger før, og kollegaen eller moren din har sikkert også sagt det til deg med et fast blikk og en pekefinger mot deg. 

Du skal drikke masse vann - gjerne to liter om dagen - for å holde kroppen hydrert i løpet av dagen. Det er en rekke gode grunner til hvorfor du skal slukke tørsten med vann: Det holder hjernen din skarp, gir deg penere hud  og hår, og holder tarmsystemet ditt kjørende og mye mer.

Men det er en helt grunn til å drikke masse vann, som er minst like viktig. Vaginaen din har rett og slett behov for det, skriver Cosmopolitan

Jo mindre vann du drikker, jo tørrere blir skjeden. Og det kan få konsekvenser.

Vaginaen har den smarte egenskapen at den renser seg selv, men det skjer ikke hvis du ignorerer kroppen og ikke bånner et par store glass vann i løpet av dagen. Det vil altså si at det kan begynne å lukte fra skjeden, om du ikke får i deg nok vann. 

For å rengjøre seg selv, er det behov for væske i kroppen, da huden ellers tørker ut i og rundt skjeden. Utover lukt kan det gi kløe, en brennende følelse, sopp og smerter, samt langt mer alvorlige konsekvenser.

Foto: Pinterest

- En sunn skjede har behov for den samme hygieniske oppmerksomheten som resten av kroppen. Derfor oppstår soppinfeksjon og bakterieinfeksjoner, når det ikke er en ordentlig pH-balanse i kroppen, sier den amerikanske gynekologe Dr. Sherry Ross til Cosmopolitan.

 

Så hvis du vil unngå at tissen din tørker ut, så drikk masse vann!

Hvordan vet man om man har fått i seg nok? Se på tisset ditt. Hvis det er mørkt, er det et tydelig tegn på at du har behov for mere å drikke. 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.