Drypp den ordentlig av: Tissedråper kan ha mer alvorlige konsekvenser enn flekker i underbuksene

16/06/2022 08:28

Emma Sletta

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De fleste menn opplever at de siste dråpene havner i underbuksene etter urinering, men ifølge helseeksperter er det viktig å sørge for at det ikke skjer.

Studier har vist at omtrent 69 prosent av mennene noen ganger "glemmer" å vaske hendene når de bare har tisset, og det er derfor ikke vanskelig å forestille seg at mange også glemmer å riste tisset riktig etter en tissetur. 

Ifølge The Daily Star kan det ta opptil et minutt fra strømmen av tissestopp til de siste urindråpene er ute av "slangen", og mange menn ender derfor opp med å la de siste dråpene havne i underbuksene.

I profesjonell parlance kalles det "terminal dribling", og mange menn i alle aldre opplever "lidelsen", som faktisk lett kan "kureres" ved å være mer tålmodig og gi "banditten" en lengre og grundigere shake før de pakker den tilbake i underbuksene igjen.

Verre er imidlertid 'Post-micturition dribling (PMD)', som er en lidelse der større mengder urin frigjøres opptil flere sekunder etter at du har sluttet å tisse - ofte ut av mannens kontroll.

Omtrent 17,1 prosent av alle menn lider av PMD, og risikoen for å få lidelsen blir større med alderen.

Tissedråper kan få alvorlige konsekvenser

Enten du "lider" av normal "terminal dribling" eller PMD, kan tissedråper i underbuksene føre til mye mer alvorlige konsekvenser enn bare skitne underbukser.

Under forhuden av mennenes penis dannes smegma, som er et oljeaktig stoff som består av døde hudceller, oljer og andre kroppsvæsker - som urin - og brukes for eksempel som en slags glidemiddel under samleie.

Smegma selv er ikke skadelig, men hvis det er blandet opp med urindråper, som lander i underbuksene etter å ha besøkt toalettet, og får lov til å holde seg under forhuden for lenge, kan det føre til alvorlige infeksjoner.

Kombinasjonen av smegma og urin vil etter en tid danne en tykk masse, som vil lukte og irritere glans, og over tid kan det føre til alvorlige infeksjoner; urinveisinfeksjon.

Det er derfor viktig at du husker å tømme "banditten" riktig etter urinering.