Ekspert avslører: Derfor har du tørket rumpa feil hele livet

07/07/2023 18:00

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er ikke bare et spørsmål om toalettpapir, sier ledende helseekspert.

Det er like naturlig som å puste.

Men likevel er det absolutt ikke for alle å dele sine erfaringer på den store hvite toaletttønnen.

Det er jo en veldig privat sak hvordan ens tarmer oppfører seg.

Men enten du er åpen eller privat om toalettvanene dine, er det naturlig å strekke seg etter toalettrullen når du har gått av på naturens vegne, men det stemmer faktisk ikke, ifølge eksperter, skriver Mirror.

– Jeg synes det er veldig rart at millioner av mennesker løper rundt med skitne rumpehull og tror de er rene, sier helseekspert Rose George til Mirror.

Rose George har skrevet boken 'The Big Necessity: The Unmentionable World of Human Waste and Why It Matters', og i den avslører eksperten at toalettpapir alene ikke sikrer et rent rumpehull etter å ha gått på toalettet.

Hvis eksosrøret skal være veldig rent, er det viktig å vaske etter, og dette krever vann eller en våtserviett.

– Toalettpapir flytter dritt, men det tar det ikke bort, sier Rose George til avisen.

I flere søreuropeiske land er et bidet en permanent installasjon på mange hoteller, og i Japan kan du også finne toaletter som har en innebygd flusher for butthullet.

I tillegg bidrar tørking til å spre bakterier, og hvis du tørker deg feil, kan du spre bakterier til urinrøret som kan forårsake urinveisinfeksjoner.

Med boken sin ønsker Rose George å sette fokus på at toaletthygiene og tilgang til gode toaletter er enormt viktig for folkehelsen, der hun skriver i boken at to millioner mennesker i USA alene ikke har tilgang til innendørs toaletter.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.