Ekspert slår fast: Dette må du aldri gjøre med den våte klesvasken

20/09/2016 16:00

Anniken Hauge

Helse
Du utsetter deg selv og familien din for unødvendige helseplager med denne dårlige vanen som mange har.

Hvis du tilhører den siste kategorien, er det god grunn til å endre på vanene dine. Det er nemlig usunt for beboerne i huset ditt, hvis du har fuktig klesvask hengende rundt innendørs, skriver KK.

 

Ifølge det Astma- og Allergiforbundet minker luftkvaliteten av den våte klesvasken, ved at luftfuktigheten i rommet øker, og det er en stor kilde til støvansamling. 

I noen boliger kan det naturligvis være et problem å finne alternative måter å tørke klærne på, hvis man verken har hage, altan, loft- eller kjellerrom eller andre steder utenfor hjemmet hvor man kan henge opp klesvasken.

Hvis man ikke har andre muligheter, bør man ta sine forholdsregler, forklarer Kai Gustavsen, sjef for inneklima og miljørettet helsevern i Astma- og Allergiforbundet til kvinnemagasinet.

 

- Er det en barnefamilie det er snakk om, så er det viktig å planlegge når man vasker klærne. Heng opp klesvasken et sted hvor du kan ha vinduet åpent så det tar fukten, og så det er mer eller mindre tørt når du kommer hjem. Det er også viktig, at du ikke tørker klærne dine samme sted som du sover. Det er nemlig ikke bra for helsen din. Badeværelset kan derimot være et bra sted å tørke klær. Her er det som regel ventilasjon, og mange har kanskje også gulvvarme, sier han til KK.

Badeværelset er det beste stedet hvis hjemmet ikke byr på have, altan eller loft- eller kjellerrom. Spesielt hvis det er et vindu. Pass riktignok på å ikke henge det våte tøyet på elektriske ovner, da tøyet kan ta fyr.

Læs også:

Seere reagerer negativt på 'Skal vi danse': Nå kommer en gladnyhet Etter at flere har reager, kommer nå en gladnyhet.
Søvnekspert advarer: Vær forsiktig med dette i de kalde månedene De kalde månedene gjør søvnen ubehagelig for et stort antall mennesker.