Eksperter: Her er den beste sovestillingen for å hjelpe fordøyelsen

04/11/2022 11:34

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sovestillingen din om natten kan ifølge eksperter ha innvirkning på tarmhelsen og fordøyelsen din.

Enten på grunn av en fartsfylt livsstil eller feil diett, har fordøyelsesproblemer som oppblåsthet, surhet, halsbrann og forstoppelse blitt ganske vanlig.

Mens forbedringer og justeringer av våre daglige vaner, inkludert å drikke mer vann, trene regelmessig og legge til mer fiber til måltidene våre, kan hjelpe oss med å overvinne noen av våre fordøyelsesproblemer, er søvnen vår like viktig for å hjelpe tarmhelsen.

Ifølge eksperter kan stillingen der vi sover om natten påvirke fordøyelsen. Spesielt er det en stilling som bidrar til å redusere tilfeller av halsbrann. Det skriver Mirror.

Ifølge indremedisinsk ekspert Dr. Manira Dhasmana har søvn på venstre side flere fordeler for fordøyelsessystemet.

"Søvn på venstre side overfører lett vår fordøyede mat fra tynntarmen til tykktarmen. Det forhindrer også lidelser som gastroøsofageal reflukssykdom som forårsaker burping og halsbrann," forklarte hun.

Gastroenterologi ekspert Dr. Mahesh Gupta lagt til: "Magen er på venstre side av kroppen, under spiserøret. Når vi sover på venstre side, blir det vanskelig for magesyre å stige opp i fordøyelseskanalen mot tyngdekraften, noe som igjen holder syre i magen, noe som potensielt reduserer risikoen for halsbrann og symptomer på fordøyelsesbesvær.

Selv om det å sove på venstre side er bra for fordøyelsen, kan det være usunt for oss å sove på høyre side, rygg eller mage.

Eksperter forklarer at å sove på høyre side etter å ha spist fører til halsbrann og fordøyelsesbesvær, mens praksisen med å sove på ryggen "får syre tilbake i halsen, noe som forårsaker en brennende følelse og ubehag hele natten."

Sove på magen er også tenkt å øke episoder av acid reflux, spesielt hos personer med problemer som gastroøsofageal reflukssykdom.

I tillegg til søvnposisjonen din, bør du også legge merke til andre søvnvaner som kan påvirke fordøyelsen.

Dette inkluderer ikke å sove rett etter å ha spist. Eksperter anbefaler oss å vente minst to timer mellom middag og søvn for å unngå refluks.

Måltidene før du går til sengs for natten bør også være mindre og lettere. For de som lider av refluks, kan en tur etter middag være nyttig.