Far Mikael laget et ’menstruasjons-kit’ til sin 14 år gamle datter

09/02/2017 21:00

Anniken Hauge

Helse
- Hun synes det er en god idé. Vi har snakket om det i mange år, så det er ikke noe rart med det, sier den 47-årige faren. Nå bli idéen hans hyllet av tusener.

Hva gjør man hvis man er på skolen første gang man får mensen?

Det kan være både en logistisk utfordring og en litt pinlig når man er tenåring. Men Mikael Näslund fra Luleå i Sverige har funnet en løsning, som nå blir hyllet av tusenvis av svensker. Det skriver Expressen

Tanken var at det skulle være noe lett og enkelt, som kunne hjelpe datteren gjennom dagen. Sammen med datteren laget han en liste over ting hun kom til å få bruk for i den situasjonen: 2 bind, servietter, våtservietter, smertestillende og sjokolade.

 

- Snakk med barna og lag et lite kit. Så blir det større trygghet både for de og for foreldrene. Hvis det skjer på skolen, kan hun ta frem toalettmappen og gå på toalettet og føle seg trygg. Det handler om å gi barna en trygg følelse fra starten av, sier Mikael Näslund.

Siden skrev han på Facebook og spurte om han hadde oversett noe i den lille ”overlevelsespakken”. På bare en time hadde tusen mennesker reagert for å hjelpe far og datter. 

- Jeg besvimte nesten. Jeg trodde det var noe galt med PC-en, sier den forbløffede faren. 

Det var bred enighet om at det var en ordentlig god idé. Mange kvinner og jenter hadde forslag til tilføyelser. For eksempel et par ekstra underbukser og sort veske å ha  tingene i.

De fikk ordnet pakken slik at den fikk plass i en liten veske, og får plass i hånden så den er enkel å ta med.

- Vi kom frem til disse tingene sammen. Hun synes det er en god idé. Vi har snakket om mensen i mange år. Det er jo ikke noe rart med det, sier Mikael Näslund.

Slik ser kittet ut:

Og inni finner Moa alt hun trenger hvis mensen skulle komme uventet:

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.