Forskere: Samleie kan «kurere» deg for høysnue

18/06/2023 16:30

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Pollensesongen er over oss, og derfor, ifølge noen forskere, bør pollenallergikere og lignende ta turen til soverommet.

De fleste som er allergiske mot gress, pollen og lignende sørger for å bygge opp et lager av nesespray, våtservietter og antihestaminer når sommeren - og dermed pollensesongen - nærmer seg.

Noen iranske forskere mistenker imidlertid at det ikke er nødvendig i det hele tatt, og at allergikere i stedet bør vende oppmerksomheten mot soverommet.

Ifølge Ladbible oppdaget iranske forskere i 2019 at det er en sammenheng mellom det menneskelige reproduktive systemet og nesegangene og øynene, og derfor tror de at sex kan bidra til å eliminere symptomene på høysnue.

Ifølge forskerne fører sex til at blodårene i nesen og øynene klemmer, noe som resulterer i at en tett nese kan trekke inn luft igjen, akkurat som irriterte og røde øyne vil gå tilbake til det normale.

Ifølge en av forskerne, Sina Zarrintan, kan sex «fra tid til annen» lindre eller helt eliminere symptomer.

"[...] Pasienten kan justere antall samleie etter alvorlighetsgraden av symptomene, sier hun.

Imidlertid er det "men" at "kuren" fungerer best hos personer med høysnue som også har penis, da det er spesielt utløsning som hjelper.

En forsker ved Tabriz Medical University har imidlertid understreket at det er ulemper med den alternative behandlingen som det ikke er med vanlig allergimedisin.

For eksempel er det "noen begrensninger", da det er vanskelig å utføre "behandlingen" utenfor hjemmet, og hvis du ikke har en sexpartner.

Samtidig understreker forskeren at man sjelden føler for sex når man er hardt rammet av høysnue.

Marc Goldstein, leder av allergier ved Pennsylvania Hospital, påpekte også dette og sa at "personer med allergi ofte ikke sover godt og opplever tretthet, noe som reduserer sexlysten."

Men hvis du har alvorlig høysnue, er i stand til å ha sex og har en partner å utføre handlingen med, kan den alternative "behandlingen" være verdt et forsøk.