Han har ikke pusset tennene på 20 år - så går han til tannlegen

09/07/2017 12:00

Ida Veiden Brakstad

Helse
Rådne tænder
Foto: Channel 4
Au, for noen tenner! Men mannen innrømmer da også at han ikke har pusset tenner. Han har drukket drinker og spist usunn mat i årevis.

Husk å puss tennene! Hvis ikke så kommer karius og Baktus – det var i alle fall det vi fikk høre som små. Og de fleste av oss velger da også å pusse dem både morgen og kveld, for ingen gidder jo råtne og stygge tenner.

Menn en ung mann fra England forteller at han aldri ble oppdratt til å pusse tennene da han var liten. Og resultatet av usunne drikke- og spisevaner er forferdelig.

Det skriver Mirror.

Mannen kaller seg ”Jay” og deltok i en episode av Embarrasing Bodies som 21-åring, hvor han krøp til korset og innrømmet at han aldri hadde tatt vare på hverken gummer eller tenner.

- Opp gjennom årene har jeg spist og drukket veldig dårlig, og jeg har ikke tatt vare på tennene mine. Jeg har ikke pusset dem eller brukt tanntraåd eller andre ting, sier han til Mirror.

Tennenes redselsfulle tilstand gjorde at han ble liveredd for å gå til tannlegen, så i stedet lot ham dem bare forfalle mer og mer.

Foto: Jays tannsett ved første besøk hos Embarrasing Bodies.

Men i tv-programmet ble han undersøkt av en tannlegge som fortalte Jay at tennene hans var dekket av gamle, størknede matrester som hadde kilt seg fast. Tannsettet måtte trykkspyles før tannlegen kunne ta skadene i nærmere øyesyn.

Jay fikk så en CT-scanning hvor det ble konstantert at han måtte fjerne hele 11 tenner. Heldigvis var hans gummer ikke verre tilredt enn at han kunne få implantater. 

- Jeg er villig til å droppe drinkene, og jeg har kommet inn i en rutine hvor jeg sørger for å komme opp og pusse tennene.

Nå har Jay vært gjennom en tannoperasjon og har fått metall i gummene, samt kunstige tenner. Med sitt nye og skinnede smil, forteller han at det har gitt ham fornyet selvtillitt.

Foto: Jay kan igjen smile etter en vellykket tannoperasjon.